De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S22 krijgt grote camera-upgrade’

Bram Lettenmeijer
14 april 2021, 12:47
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S22 krijgt grote camera-upgrade’

Samsung gaat in de toekomst naar verluidt samenwerken met camerabedrijf Olympus. Op die manier hoopt Samsung de camerakwaliteit van aankomende smartphones aanzienlijk te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Camera krijgt betere beeldstabilisatie

Samsung gaat volgens Ice Universe en lekker Yogesh samenwerken met camerafabrikant Olympus. Foto’s en video’s moeten hierdoor mooier en scherper worden. De Galaxy Z Fold 3 en de Samsung Galaxy S22 zouden hier de eerste vruchten van plukken.

Als onderdeel van de nieuwe camera’s werkt Samsung aan sensor-shift-stabilisatie. Deze technologie is ook al te vinden op de iPhone 12 Pro Max. Het stabiliseren van de sensor zorgt voor scherpere beelden. Olympus voegde de techniek onlangs al toe aan een aantal spiegelloze camera’s.

De meeste huidige smartphones maken gebruik van optische beeldstabilisatie. Hierbij beweegt de lens optisch mee met de bewegingen van de smartphone. Sensor-shift-stabilisatie gaat een stap verder, doordat de sensor binnen in de lens vrij kan bewegen.

Nieuwe chip ondersteunt 200 megapixel-camera

Samsung kondigde begin dit jaar de Exynos 2100 aan. Deze chipset komt met een nieuwe Image Signal Processor die het maken van 200 megapixel-foto’s ondersteunt. Al met al lijkt het erop dat Samsung grootse plannen heeft voor smartphonecamera’s in de toekomst.

Samenwerkingen met camerafabrikanten populair

Samenwerkingen met camerafabrikanten zijn populair. OnePlus kondigde onlangs de OnePlus 9-serie aan, met een camerasysteem dat in samenwerking met Hasselblad is gemaakt. Huawei werkt daarnaast al jaren samen met Leica. Dergelijke samenwerkingen zorgen over het algemeen voor betere (iets) foto’s en video’s.

De samenwerking tussen Samsung en Olympus blijft voor nu alles behalve bevestigd. We moeten dus nog even geduld hebben. Als de geruchten blijken te kloppen, dan betekent dat waarschijnlijk een aanzienlijke camera-upgrade voor de aankomende Samsung-smartphones.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Android-wereld? Dat kan via de website, onze gratis Android-app en de nieuwsbrief.

Meer nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu