De Galaxy S3 in vier varianten, en dit zijn de beste prijzen

Redactie
26 augustus 2014, 19:02
3 min leestijd
De Galaxy S3 in vier varianten, en dit zijn de beste prijzen

De Samsung Galaxy S3 is mogelijk het belangrijkste toestel ooit voor Samsung. De Galaxy S3 is niet alleen de meest populaire smartphone ter wereld, het was de smartphone waarmee Samsung zijn marktaandeel pas echt enorm vergrootte en de koning onder de Android-fabrikanten werd.

Lees verder na de advertentie.

Maar tot op de dag van vandaag blijft de Galaxy S3 een prima toestel om te gebruiken. Het toestel heeft een fraai 4,7 inch amoled-scherm met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels, waarbij je geen individuele pixels kunt waarnemen. De quadcore-processor draait op een snelheid van 1,4GHz en met 1GB aan werkgeheugen kun je nog een tijd vooruit – zo gebruiken veel nieuwe instaptoestellen ook 1GB RAM. En laten we de goede 8 megapixel-camera niet vergeten, die nog steeds uitstekende kiekjes kan schieten. Daarom noemt AndroidPlanet de beste Galaxy S3 acties van de vier populairste modellen.

Galaxy S3

Uitgestelde Galaxy S3 Android 4.3 update

De Galaxy S3: het toestel waar het grotendeels mee begon bij Samsung. De smartphone had voor het eerst de ronde hoeken die Samsung tot op heden nog steeds gebruikt. Door de plastic behuizing is de accu gemakkelijk te verwijderen – je kunt dus een extra accu meenemen, altijd handig! – en is ‘ie ook vrij licht. Vanuit de doos draait de smartphone op Ice Cream Sandwich, maar er is direct een update beschikbaar om ‘m naar Android 4.3 te updaten.

Een abonnement met de Galaxy S3 scheelt toch al snel zo’n 5 tot wel 15 euro per maand met de nieuwere toestellen. Daarmee kan jouw voordeel in twee jaar oplopen tot wel 360 euro. Toch lekker verdiend.

Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S3 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Galaxy S3 Neo

Samsung-Galaxy-S-III-Neo-1

Samsung introduceerde Galaxy S3 Neo in juni van dit jaar. Dit toestel is van de vier veruit de nieuwste en draait als enige op Android 4.4. Dat komt omdat de Galaxy S3 Neo van 1,5GB aan werkgeheugen is voorzien, wat volgens Samsung minimaal nodig is om KitKat te draaien. Niet alleen het RAM-geheugen is verbeterd, ook de processor heeft een upgrade gekregen. Zo draait de Galaxy S3 Neo op een Qualcomm Snapdragon 400 met een 1,4GHz quadcore-processor. Die is net even wat beter dan de chip in de originele Galaxy S3. Verder is de Neo-editie zowel qua hardware als uiterlijk gelijk aan de originele Galaxy S3.

De Galaxy S3 Neo is daarmee een slimme keuze, mede omdat dit toestel als enige op KitKat draait en waarmee je dus helemaal klaar voor de toekomst bent.

Samsung Galaxy S3 Neo

Samsung Galaxy S3 Neo prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S3 Neo prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Galaxy S3 Mini

samsung-galaxy-s3-mini-_1

De Galaxy S3 Mini is logischerwijs de mini-versie van de Galaxy S3. Het was tevens de eerste mini-versie die Samsung heeft uitgebracht, en daarmee zette het bedrijf uit Zuid-Korea een voorbeeld voor andere fabrikanten die later ook hun mini-versies van vlaggenschepen gingen uitbrengen. De Galaxy S3 Mini heeft een 4-inch scherm, iets kleiner dan het 4,8-inch scherm van de originele Galaxy S3. Wel is er een 1Ghz dualcore-processor, 5 megapixel-camera en 1GB aan werkgeheugen aanwezig. Vanuit de doos draait de smartphone op Android 4.1 Jelly Bean.

De Galaxy S3 Mini is met name interessant voor degenen die een fijn instaptoestel willen hebben dat ook nog eens lekker handzaam is. De smartphone is namelijk prima met één hand te bedienen.

Samsung Galaxy S3 Mini

Samsung Galaxy S3 Mini prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S3 Mini prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Galaxy S3 Mini Value Edition

galaxy s3 mini value edition

De Galaxy S3 Mini Value Edition voert een upgrade door voor de processor, waardoor de smartphone sneller in gebruik is. In plaats van de 1GHz dualcore-processor draait deze voortaan op een kloksnelheid van 1,2GHz, maar verder is het toestel grotendeels hetzelfde: een 4 inch-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels, 5 megapixel-camera en 8GB aan opslagruimte. Het toestel draait vanuit de doos wel op een nieuwere Android-versie: Android 4.2 Jelly Bean. De Galaxy S3 Mini draait op Android 4.1 Jelly Bean en heeft vooralsnog geen update gekregen naar een nieuwere Android-versie.

Met de nieuwere Android-firmware is de Galaxy S3 Mini iets meer klaar voor de toekomst, maar ook ietsjes duurder dan de huidige Galaxy S3 Mini.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu