Galaxy S3 Android 4.3 update begonnen in Nederland en België

Galaxy S3 Android 4.3 updateSamsung is opnieuw begonnen met de uitrol van de Galaxy S3 Android 4.3 update in Nederland en België. Dat bevestigen verschillende AndroidPlanet-lezers via ons tipformulier. De Galaxy S3 is het voormalige vlaggenschip van Samsung uit mei 2012, dat op dit moment op Android 4.1 (Jelly Bean) draait.

De Galaxy S3 Android 4.3 update, die bijna 500MB groot is, wordt over-the-air naar toestellen verzonden waardoor Galaxy S3-bezitters automatisch een melding op hun toestel krijgen als zij de update kunnen downloaden. De update is inmiddels beschikbaar in Nederland en België, nadat Samsung de update eerder wegens technische problemen uitstelde.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Samsung stelde de update uit omdat veel bezitters van de Galaxy S3 onder andere een sterk verkorte batterijduur, apps die crashen, inconsistente wifi-connecties, haperingen en zelfs complete vastlopers melden. Deze fouten zouden met de nieuwe update moeten zijn opgelost, naast alle goodies die Android 4.3 Jelly Bean brengt.

Galaxy S3 Android 4.3 update: wat is er nieuw?

samsung-galaxy-s3-i9300-marble-whiteDe update brengt onder andere een geüpdatete versie van de TouchWiz-launcher, waardoor de Galaxy S3 dezelfde launcher als de Galaxy S4 krijgt.

Daarnaast is er een nieuw lockscreen, toetsenbord, cameramodi en notificatiecenter aanwezig. Ook is spraakbesturing in de firmware geïntegreerd en is er nieuwe firmware voor de grafische chip aanwezig waardoor de prestaties worden verbeterd. Als laatste hebben de apps rekenmachine, muziek, galerij, contacten en klok een update gekregen.

Lees alles over de Galaxy S3

Hieronder lees je het meest recente nieuws over dit populaire Samsung-toestel. Voor aanvullende informatie kun je de Galaxy S3-toestelpagina bekijken.

Wil je meer over het toestel lezen of de Galaxy S3 kopen, klik dan snel verder!

[ad-block id=20 style=narrow]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.