De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo zien de 4K-video’s eruit die met de Galaxy S5 zijn gemaakt

Wouter Nijsen
5 maart 2014, 13:29
1 min leestijd
Zo zien de 4K-video’s eruit die met de Galaxy S5 zijn gemaakt
Galaxy S5 4k-video

De Samsung Galaxy S5 heeft – net als de Galaxy Note 3 – de mogelijkheid om video op te nemen in 4K-resolutie met 30 beelden per seconde. Het is één van de trekpleisters van het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Een gebruiker uit Mexico had het geluk om het toestel vroegtijdig uitgebreid aan de tand te voelen.

Hij besloot om een video in 4K met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels te schieten en dat proces op te nemen, om zo het potentieel van de functie uit te lichten. In de vier minuten laat de Galaxy S5 zien dat het veel sneller focust en in kan zoomen dan zijn voorganger. Het recorden van 4K wordt later dit jaar gemeengoed en moet in ieder high-end toestel beschikbaar komen.

Lees verder na de advertentie.

Keerzijde van de medaille is dat de Galaxy S5 4k-video’s ontzettend grote bestanden zijn. Een filmpje van één minuut neemt al snel 1GB in beslag. Geen wonder dat SanDisk met een micro-sd-kaartje komt die een extra ruimte geeft van 128GB. Als je de intentie hebt om veel van deze functie gebruik te maken, dan ben je haast verplicht om een opslagkaartje te kopen.

De software van de Galaxy S5 neemt een kleine 8GB van de opslagruimte in. Dat blijkt uit verschillende hands-on-sessies, waaronder ook onze Galaxy S5 review (eerste indruk). Dit betekent dat bij de 16GB-versie van de Galaxy S5 een groot gedeelte van de opslagruimte door TouchWiz en zijn bijbehorende apps wordt ingenomen.

Galaxy S5 4k-video

De Galaxy S5 release en prijs

De Galaxy S5 is vanaf 11 april in Nederland en België verkrijgbaar. De Galaxy S5 prijs bedraagt 699 euro voor een los toestel. Hieronder vind je de laatste Galaxy S5 aanbiedingen.

Lees het laatste Galaxy S5 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu