De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy S5 krijgt ook 64-bit technologie’

Redactie
26 oktober 2013, 19:53
1 min leestijd
‘Galaxy S5 krijgt ook 64-bit technologie’
galaxy s5 64 bit

De Galaxy S5 van Samsung wordt ook voorzien van de nieuwe 64-bit Exynos-chip waar het Zuid-Koreaanse bedrijf op dit moment aan werkt. Volgens de geruchten is de 64-bit-chip van Samsung dit kwartaal écht voor de productie beschikbaar en wordt de hardware als grote aandachtstrekker aan de Galaxy S5 toegevoegd. Eerder werd bekend Samsung aan een 64-bit-chip aan het werk was.

Ondanks enkele ‘technische problemen’ die Samsung nog met de chip heeft zou er volgend jaar een Galaxy S5 64 bit-versie op de markt kunnen komen. Naast dat er meer werkgeheugen gebruikt kan worden, zou Samsung ook het snellere en nieuwere DDR4-geheugen kunnen gebruiken. Dit zou in beide gevallen – hoewel bij de eerste een stuk minder – een snelheidsverbetering betekenen. De Galaxy S5 zou tevens met de release de eerste 64-bit Android-smartphone kunnen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Wat betekent 64-bit?

Het blijft moeilijk om 64-bit goed en duidelijk uit te leggen zonder hier en daar een concessie te maken. Kortweg zorgt 64-bit ervoor dat de software meer geheugen kan aanspreken. De winst wordt gemaakt omdat er voortaan 64-bits registers aanwezig zijn en pakweg twee keer zo veel data binnen één actie kunnen verwerken dan 32-bit op dit moment kan. Hierdoor kunnen (zware) rekenopdrachten sneller worden uitgevoerd.

64 bit

Eén van de grootste voordelen van 64-bit is dat apparaten met meer dan 4GB aan werkgeheugen worden ondersteund. Met 64-bit kan er dus van meer werkgeheugen gebruik worden gemaakt, en dat betekent in de praktijk dat er meer apps in het werkgeheugen kunnen worden opgeslagen en dat ze ook meer werkgeheugen kunnen verbruiken. Dit is echter bij Android nog niet direct aan de orde, want veel apps gebruiken weinig werkgeheugen waardoor 2GB aan werkgeheugen in het algemeen nog steeds ruim voldoende is.

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu