‘Video’s tonen Galaxy S5 Active met stevige behuizing’

Gijs Ettes
21 mei 2014, 9:01
1 min leestijd
‘Video’s tonen Galaxy S5 Active met stevige behuizing’
Galaxy S5 Active video's

Drie video’s die zijn verschenen op YouTube tonen de Samsung Galaxy S5 Active, de nieuwe Samsung-telefoon die is gebaseerd op de hardware van de S5, maar over een veel stevigere behuizing beschikt en beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. In de video’s is te zien dat de Active hetzelfde super-amoled-scherm als de Galaxy S5 heeft, maar bijvoorbeeld de terug- en multitaskknop die je vindt naast de homeknop zijn fysiek in plaats van capacitief. Daarnaast is de achterklep dikker en beter geseald om te voorkomen dat stof en water de accu en andere interne hardware bereiken.

Net als de Galaxy S5 is ook de Active voorzien van een hartslagmeter onder de 16-megapixel-camera aan de achterzijde. Het toestel draait op Android 4.4.2 (KitKat) met de laatste versie van TouchWiz en heeft een 1080p-schermresolutie. Of er ook een vingerafdrukscanner is geïmplementeerd in de homeknop is vooralsnog onduidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Wat wel opvalt aan de Galaxy S5 Active video’s is dat het toestel aanzienlijk dikker en hoekiger is dat de normale Galaxy S5. Zijn voorganger, de Galaxy S4 Active, is voorzien van een IP67-certificering (stofvrij en dompeldicht), maar we kunnen ons voorstellen dat de nieuwe Active volledig waterdicht is.

Bekijk de Galaxy S5 Active video’s

Lees meer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu