‘Android 4.4.3-update voor Galaxy S5 en Galaxy S4 komt eraan’

Gijs Ettes
16 juni 2014, 11:18
1 min leestijd
‘Android 4.4.3-update voor Galaxy S5 en Galaxy S4 komt eraan’
galaxy s5 android 4.4.3

Goed nieuws voor wie in het bezit is van een Galaxy S5 of Galaxy S4: deze toestellen zullen de komende weken worden voorzien van een update naar Android 4.4.3. Dat blijkt althans uit een uitgelekte informatie die in handen is gekomen van de Griekse tech-site Android Geeks. De Galaxy S5 Android 4.4.3-update zou nog deze maand beschikbaar moeten worden. De update voor de S4 bevindt zich naar verluidt nog in de testfase en wordt waarschijnlijk in juli uitgerold  voor gebruikers van de Samsung-telefoon.

Of en op welke termijn andere high-end smartphones van Samsung, zoals de Galaxy Note 3, worden bijgewerkt naar Android 4.4.3 is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Hoe vernieuwend is  de Galaxy S5 Android 4.4.3-update?

galaxy s5 android 4.4.3

De Galaxy S4 en Galaxy S5 Android 4.4.3-updates brengen  waarschijnlijk niet veel meer dan bugfixes met zich mee. De Google-toestellen (zoals de Nexus 5) die eerder werden bijgewerkt, kregen daarnaast een geheel nieuwe telefoon-app. Deze heeft een verbeterd overzicht met al je favoriete en meest gebelde contactpersonen. Contacten worden voortaan in blokjes met hun foto getoond. Personen  zonder een foto krijgen een gekleurd blokje met een bijbehorende letter (de eerste letter van hun voor- of achternaam).

Het lijkt ons echter onwaarschijnlijk dat Samsung de telefoon-app waarmee het momenteel toestellen uitrust, gaat vervangen. We denken dan ook dat de update voornamelijk kleine fouten oplost en hier en daar voor snelheidsverbeteringen zorgt.

Lees meer over Android 4.4.3 in onze uitgebreide hands-on.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu