‘Samsung Galaxy S5 krijgt Android 5.0 Lollipop in december’

Gijs Ettes
24 oktober 2014, 14:56
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S5 krijgt Android 5.0 Lollipop in december’
Galaxy S5 Android 5.0

De Galaxy S5 Android 5.0-update wordt nog dit jaar uitgerold. Sammobile meldt dat Android Lollipop eind  november of december verschijnt voor het vlaggenschip van Samsung, maar een specifieke releasedatum is niet bekend. De website publiceerde wel al eerder beelden van de nieuwe Android-versie op de Galaxy S5. Lollipop brengt een hoop zichtbare en onzichtbare verbeteringen met zich mee. Meer daarover lees je in onze Android Lollipop review.

Dankzij de Galaxy S5 Android 5.0-update krijgen alle Samsung-apps een Material Design-sausje waardoor ze er simplistischer, strakker en witter uitzien. De telefoon-app, berichten-app, klok en notitie-app ogen bijvoorbeeld een stuk frisser. Verder toont het vergrendelingsscherm na de update niet alleen de datum en tijd, maar ook notificaties. Je kunt zelf bepalen welke meldingen en hoeveel er worden weergegeven.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Galaxy S5 Android 5.0-update

Daarnaast maken de heads-up notificaties van Lollipop hun opwachting, zodat je op de hoogte wordt gesteld van inkomende berichten, telefoontjes en een laag batterijpercentage, zonder dat je huidige activiteit wordt gepauzeerd. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer  je aan het gamen bent. Android 5.0 maakt tot slot  gebruik van ART (Android Runtime) die ervoor moet zorgen dat apps straks sneller en vloeiender werken.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu