‘Galaxy Note 4 en Galaxy S5 Android L updates komen eind dit jaar’

Gijs Ettes
19 september 2014, 9:04
2 min leestijd
‘Galaxy Note 4 en Galaxy S5 Android L updates komen eind dit jaar’
Galaxy Note 4 Galaxy S5 Android L

De Galaxy Note 4 en Galaxy S5 Android L updates zullen in november of december worden uitgerold door Samsung, zo laten bronnen betrokken bij het bedrijf weten aan Sammobile. Waarschijnlijk zullen in dezelfde periode ook de Nexus-smartphones en -tablets van Google worden bijgewerkt naar de laatste Android-versie. Deze versie krijgt volgens de laatste geruchten de naam Lion of Lemon Meringue Pie.

Android L is de grootste update van Googles besturingssysteem sinds 2011, toen het bedrijf Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) uitbracht. Net als die versie slaat L qua design een nieuwe weg in, met speelsere kleuren, simpelere interface-elementen en meer gebruik van 3D-effecten en schaduwen. Het zogenoemde Material Design moet ervoor zorgen dat Android intuïtiever in gebruik is met naadloze overgangen tussen apps en vensters. Verder worden kleuren in het systeem slim gekoppeld aan afbeeldingen op je toestel of foto`s die je op het web bekijkt.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Galaxy S5 en Galaxy Note 4

De Galaxy Note 4 en Galaxy S5 Android L updates zijn dus in aantocht. Eerstgenoemd toestel verschijnt op 17 oktober en draait aanvankelijk nog op Android 4.4.4 (KitKat). De S5 verscheen al eerder dit jaar met KitKat en heeft sindsdien enkele kleine updates tegemoet kunnen zien. Voor beide smartphones wordt Android L de belangrijkste update tot nu toe.

Hoewel de Galaxy Note 4 pas medio volgende maand verschijnt, kun je het toestel wel al reserveren. De losse adviesprijs bedraagt 799 euro, maar veel aanbieders verkopen het toestel straks voor een lagere prijs. Bekijk hieronder de beste aanbiedingen.

Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Note 4 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

De Galaxy S5 is langer verkrijgbaar en zodoende ook wat goedkoper dan zijn grote broer. Los is de smartphone voor minder dan 500 euro te vinden en in combinatie met een abonnement haal je de S5 gratis in huis. Hieronder vind je de beste aanbiedingen die dagelijks worden bijgewerkt.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S5 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu