Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Video: zo ziet Android L eruit op de Samsung Galaxy S5

Gijs Ettes
3 oktober 2014, 9:46
1 min leestijd
Video: zo ziet Android L eruit op de Samsung Galaxy S5
Galaxy S5 Android L

Een vroege versie van Android L voor de Galaxy S5 is uitgelekt, waardoor voor het eerst is te zien hoe de nieuwe Android-versie er mogelijk gaat uitzien op het vlaggenschip van Samsung. De rom is in handen gekomen van Sammobile, die een ruim acht minuten durende video publiceerde waarin  enkele nieuwe features worden getoond. Voor dagelijks gebruik overigens nog niet geschikt; hij is traag en zit vol bugs. Reden genoeg voor de site om de rom niet beschikbaar te maken om te downloaden.

Niettemin geeft de video een indruk van de manier waarop Samsung Android L onder handen heeft genomen. Als verwacht zijn alle standaard Samsung-apps aanwezig, maar deze hebben wel een Material Design-sausje gekregen waardoor ze er simplistischer, strakker en witter uitzien.  De telefoon-app, berichten-app, klok en notitie-app ogen bijvoorbeeld een stuk frisser. Verder toont het vergrendelingsscherm nu niet alleen de datum en tijd, maar ook notificaties. Je kunt zelf bepalen welke meldingen en hoeveel er worden weergegeven.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Galaxy S5 Android L-versie

Daarnaast  maken ook de heads-up notificaties hun opwachting, zodat je op de hoogte wordt gesteld van inkomende berichten, telefoontjes en een laag batterijpercentage, zonder dat je huidige activiteit wordt gepauzeerd. Dit is bijvoorbeeld handig voor als je aan het gamen bent. Android L maakt ook gebruik van ART (Android Runtime) die ervoor moet zorgen dat apps straks sneller en vloeiender werken. Daarvan is in de video nog weinig te zien.

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu