De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung start uitrol Android Lollipop-update voor Galaxy S5

Gijs Ettes
4 december 2014, 9:03
1 min leestijd
Samsung start uitrol Android Lollipop-update voor Galaxy S5

Samsung is gestart met de uitrol van de Galaxy S5 Android Lollipop-update, al is deze vooralsnog alleen in Polen te downloaden. Volgens Sammobile duurt het echter niet lang meer voordat de update ook in andere landen beschikbaar wordt.

Lees verder na de advertentie.

→ Lees ook: 6 oplossingen voor veelvoorkomende Galaxy S5 Lollipop-problemen.

Meer over de Galaxy S5 Android Lollipop-update

De Galaxy S5 Android Lollipop-update is mooi op koers om deze maand – zoals Samsung eerder beloofde – beschikbaar te worden voor alle bezitters van het toestel. De update brengt een flink aantal veranderingen en verbeteringen met zich mee. Zo krijgen alle Samsung-apps een Material Design-sausje waardoor ze er simplistischer, strakker en witter uitzien. De telefoon-app, berichten-app, klok en notitie-app ogen bijvoorbeeld een stuk frisser. Ook zijn er toffe nieuwe animaties voor elk onderdeel van de interface.

Verder toont het vergrendelingsscherm na de update niet alleen de datum en tijd, maar ook notificaties. Je kunt zelf bepalen welke meldingen en hoeveel er worden weergegeven. Ook handig is de toevoeging van MirrorLink en Smart Lock, die standaard in Android zit. Met deze functie kun je je Android-toestel beveiligen of ontgrendelen met een gekoppeld bluetooth-apparaat zoals een smartwatch of een nfc-tag.

De uitrol van de update zal stapsgewijs verlopen. Zodra deze in Nederland en België beschikbaar is, kun je hem over-the-air of via Samsung Kies downloaden en installeren. Meer screenshots van Android 5.0 op de Galaxy S5 vind je hier.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu