Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Uitrol Android 6.0 voor Galaxy S5 gestart in Nederland

Wouter Nijsen
25 april 2016, 15:45
1 min leestijd
Uitrol Android 6.0 voor Galaxy S5 gestart in Nederland

Samsung startte  een maand geleden  met de Android 6.0-update voor de Galaxy S5 in Zuid-Korea, maar ook Nederlandse gebruikers kunnen nu met de Android-versie aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Galaxy S5 Marshmallow-update

Diverse gebruikers van de Samsung Galaxy S5 melden dat het toestel een update naar Android 6.0 (Marshmallow) heeft ontvangen. Daarmee wordt de smartphone, die in 2014 werd uitgebracht, eindelijk voorzien van de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem. Over een uitrol in België is (nog) niets bekend.

Toestellen als de Galaxy S7 en Galaxy S6 hebben al Android 6.0 en de afgelopen maanden hebben diverse andere Samsung-toestellen de update ontvangen. De update lijkt aanvankelijk alleen bij klanten van Vodafone en KPN beschikbaar te zijn, maar wordt waarschijnlijk binnenkort voor iedereen uitgerold.

blackberry priv marshmallow

Android 6.0 (Marshmallow) is vooral visueel minder ingrijpend dan Android Lollipop, maar brengt desondanks een aantal belangrijke verbeteringen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de energiebesparende stand Doze, die de accu verlengd door de Galaxy S5 in een slaapstand te zetten wanneer het toestel niet wordt gebruikt.

Ook nieuw is de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren, waardoor je zelf kunt bepalen tot welke machtigingen bepaalde applicaties toegang hebben. Wil je bijvoorbeeld niet dat Facebook je locatie kan achterhalen, dan schakel je dit simpelweg uit. Handig is Google Now on Tap, een zoekfunctie die je van relevante informatie voorziet. Ontvang je een mailtje over een film, dan krijg je recensies en IMDb-informatie te voorzien.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu