De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy S5 batterij is krachtiger en heeft een hogere capaciteit’

Gijs Ettes
15 januari 2014, 9:11
1 min leestijd
‘Galaxy S5 batterij is krachtiger en heeft een hogere capaciteit’
Galaxy S5 batterij

De Galaxy S5 geruchten vliegen ons om de oren de afgelopen dagen. Volgens recente berichten zal ook de accuduur van het aankomende Samsung-toestel aanzienlijk beter zijn. De Galaxy S5 batterij heeft mogelijk een capaciteit van 2900 mAh, waar de Galaxy S4 het deed met een 2600 mAh-accu. Bovendien is de Li-ion batterij van een nieuw type dat 20 procent krachtiger is, zonder meer ruimte in te nemen. De S5 blijft dus waarschijnlijk lekker dun, maar beschikt tegelijkertijd ook over een langere levensduur.

De overige specificaties van de Galaxy S5 zijn naar verluidt ook bekend. Zo beschikt Samsungs nieuwe vlaggenschip waarschijnlijk over een 5,25 inch-scherm met een indrukwekkende QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels). Ook de processor is sterk verbeterd: de S5 wordt aangedreven door een 2,5GHz-quadcore-processor (Snapdragon 805) en naar verwachting zo’n 3GB aan werkgeheugen. Wat betreft (uitbreidbaar) opslaggeheugen zullen er hoogstwaarschijnlijk versies zijn met 16GB, 32GB en 64GB.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 batterij

Naast de verbeterde Galaxy S5 batterij heeft Samsung ook de behuizing van het toestel aangepakt. De S5 verschijnt mogelijk in een ‘gewone’ plastic versie, maar ook in een duurdere variant met een behuizing van metaal.

Een slimme stap van de fabrikant, aangezien er veel kritiek is op de bouwkwaliteit van de high-end smartphones van Samsung. Eerder zette het bedrijf al een stap in de goede richting door onder andere de Galaxy Note 3 te voorzien van een achterkant van kunstleer. Het toestel bestaat nog steeds grotendeels uit plastic en glas, maar voelt wel degelijker aan.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  Samsung Galaxy S5 prijs, wanneer de verkoop start en meer.

Lees meer over over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu