‘Galaxy S5 benchmark verraadt specificaties’

Redactie
7 februari 2014, 11:01
1 min leestijd
‘Galaxy S5 benchmark verraadt specificaties’
Galaxy S5 onthulling

Een Galaxy S5 benchmark verraadt mogelijk de specificaties van de aankomende smartphone. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat en beschikt over vrij onindrukwekkende specificaties. Zo zou de Galaxy S5 volgens de informatie uit de benchmark een Snapdragon 800-chip, 2GB aan werkgeheugen en een 1080p-scherm krijgen.

Het is ook mogelijk dat de Galaxy S5 benchmark een testmodel betreft. Zo is de verwachting dat het werkgeheugen naar 3GB wordt opgeschroeft, net als de Galaxy Note 3. Ook verwachten wij dat het volgende vlaggenschip van Samsung een Snapdragon 805-chip krijgt, die rond de tijd van de releasedatum – in maart of april – op smartphones beschikbaar moet zijn.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 benchmark

antutu-s5-16-mp-7

Het is mogelijk dat Samsung vasthoudt aan een 1080p-scherm. Een QHD-scherm klinkt op papier erg goed, maar biedt volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant mogelijk te weinig nieuws en extra’s ten opzichte van een full-hd-scherm. En hoe meer pixels, hoe sneller de accu leeg wordt getrokken.

De Galaxy S5 benchmark laat wel een flinke verbetering zien ten opzichte van andere toestellen, zoals de Galaxy Note 3 – die tot op heden één van de snelste Android-smartphones is. Dit is mogelijk te danken aan KitKat en verdere optimalisaties van Samsung.

In de resultaten van de benchmark is ook een 16 megapixel-camera te zien. Deze lijkt daarmee zo goed als bevestigd. Een 2 megapixel-camera is aan de voorzijde te vinden.

Een interessante eigenschap is de pixeldensiteit: deze ligt hoger dan bij de Galaxy S4. Dit zou erop moeten duiden dat er scherm aanwezig is van kleiner dan 5 inch. Hierdoor zou het toestel mogelijk echt daadwerkelijk alleen als testtoestel voor Samsung kunnen worden gebruikt, om bijvoorbeeld nieuwe software op te testen.

[mailchimpsf_form]

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu