‘Galaxy S5 camera schiet foto’s met 16 megapixel’

Gijs Ettes
21 oktober 2013, 15:45
1 min leestijd
‘Galaxy S5 camera schiet foto’s met 16 megapixel’
Galaxy S5 camera

De Galaxy S5 camera kan foto’s met een grootte van maximaal 16 megapixel vastleggen, aldus de Koreanse IT-site ETNews. De 16-megapixelcamera die Samsung overweegt, wordt mogelijk gemaakt door Sony of Samsungs eigen System LSI-divisie.

Wat betreft het aantal megapixel in een smartphonecamera is Sony momenteel leidend. Zo heeft de fabrikant bijvoorbeeld de Xperia Z1 voorzien van een 21-megapixelcamera. Ter vergelijking: de Galaxy S4 en Galaxy Note 3 zijn voorzien van een camera aan de achterzijde met 13 megapixel. De HTC One is uitgerust met een 4-megapixelcamera die gebruikmaakt van een speciale techniek voor optimaal resultaat.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 camera gemaakt door Samsung of Sony

Galaxy S5 camera

De concurrentie tussen de chipmakers van Samsung (System LSI) en Sony is groot en beide partijen werken hard aan de ontwikkeling van nieuwe en krachtigere cameramodules. Een bron aan ETNews geeft aan dat het eerstvolgende grote mobiele product van Samsung, waarschijnlijk dus de Galaxy S5, is voorzien van een 16-megapixelcamera.

Eerder vandaag was er nog een gerucht omtrent het aankomende toptoestel van Samsung. Het is namelijk mogelijk dat de Galaxy S5 behuizing, net als die van de Galaxy Note 3, zal bestaan uit plastic en kunstleer. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten, die uitgingen van een unibody-behuizing van metaal.

Verder is de Galaxy S5 naar verwachting voorzien van een Samsung Exynos 6-chipset met ARM big.LITTLE Cortex A-15 / Cortex A-53 cores. Mogelijk ligt het toestel vanaf januari 2014 in de winkels.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu