Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung Galaxy S5 heeft beste smartphonecamera ooit’

Gijs Ettes
16 juni 2014, 15:28
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S5 heeft beste smartphonecamera ooit’
Galaxy S5 camera

De Galaxy S5 heeft de beste smartphonecamera ooit, zo blijkt uit een uitgebreide test van het onafhankelijke onderzoeksbureau DxOMark. Het Samsung-toestel deelt de eerste plaats in de top 10 van DxOMark overigens wel met de Sony Xperia Z2, maar de smartphone scoort op het gebied van video beter. Wat betreft fotokwaliteit – waarbij onder andere wordt gekeken naar de witbalans, kleurreproductie en hoeveelheid ruis – presteren beide camera’s nagenoeg even goed.

In de videotest behaalt de S5 een hoge score van 79 procent, wat vooral is te danken aan de snelle autofocus en de hoeveelheid detail die zichtbaar is. In donkere omgevingen laat de Galaxy S5 camera het hier en daar liggen, zoals wel vaker het geval bij smartphonecamera’s. Toch produceert de nieuwe Isocell-beeldsensor in Samsungs vlaggenschip over het geheel genomen betere plaatjes, waardoor het toestel onder andere de iPhone 5S, Nokia 808 Pureview en LG G2 achter zich laat. De LG G3 is nog niet door DxOMark getest.

Galaxy S5 camera maakt indruk

galaxy s5 camera

Uit het rapport van DxOMark blijkt dat de Galaxy S5 camera uitstekend presteert op het gebied van belichting en kleurreproductie. Ook wat betreft  ruis en artefacten worden hoge scores behaald voor zowel fotografie als video. Een volledig overzicht van alle plus- en minpunten vind  je op  de website van DxOMark.

Ons uitgebreide oordeel over het huidige vlaggenschip van Samsung lees je in de Galaxy S5 review. Daarin belichten we onder andere het design, het scherm, de hardware en de accuduur van de smartphone. Geen zin in veel tekst? Check dan de videoreview hieronder:

Samsung Galaxy S5 kopen

Wil je de Galaxy S5 kopen, bekijk  dan hieronder de beste aanbiedingen in combinatie met een abonnement. De S5 is ook los verkrijgbaar voor circa 650 euro.

Het laatste Galaxy S5 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu