‘Politie gaat Galaxy S5 inzetten voor identificatie met vingerafdruk’

Gijs Ettes
21 mei 2014, 12:00
2 min leestijd
‘Politie gaat Galaxy S5 inzetten voor identificatie met vingerafdruk’
Galaxy S5 diensttelefoon

De Nationale Politie gaat op korte termijn gebruikmaken van de Galaxy S5 als diensttelefoon, zo meldt een anonieme bron binnen de politie aan AndroidPlanet. Volgens de bron zijn  er al 35.000 toestellen besteld. De Galaxy S5  moet de verouderde BlackBerry’s die de politie nu nog inzet op straat vervangen en zou al door diverse eenheden, waaronder die in Amsterdam en Limburg, worden getest. De tests maken deel uit van het project Mobiel Effectiever Op Straat 2, dat onder andere het  doel heeft administratieve taken van dienders te versnellen en vereenvoudigen. Zo zou het nieuwe toestel het makkelijker moeten maken om documenten en kentekens te scannen en personen op straat te bevragen. Bovendien is het toestel stof- en waterbestendig en voorzien van Samsungs KNOX-beveiligingssuite; handig voor politietaken.

De politie heeft het plan om de Galaxy S5  te gebruiken voor het bekeuren via een app en, volgens de bron, het identificeren van personen middels een vingerafdruk. De S5 heeft, net als de iPhone 5S, een vingerafdrukscanner die is geïmplementeerd in de homeknop. Dankzij de SDK die Samsung eerder ter beschikking stelde, kunnen derde partijen ook gebruikmaken van de mogelijkheden ervan.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S5 nieuwe diensttelefoon politie’

Politiewoordvoerder Niels Nijman kan het gerucht bevestigen noch ontkennen. “Er worden momenteel gesprekken en onderhandelingen gevoerd, maar met wie en waarover kan ik niet zeggen. De politie is voornemens meer mobiele apps in te zetten, maar daarover kan ik niet uitweiden.”

Ook pr-manager Anne ter Braak van Samsung wil  niet bevestigen  of de Galaxy S5 de nieuwe diensttelefoon van de politie wordt. “Op dit moment zijn het puur geruchten. Als er al iets definitief of bevestigd is, dan zal de politie dit als eerste melden.”

Op een forum voor hulpdiensten wordt druk gespeculeerd over de nieuwe diensttelefoon. Volgens betrokkenen zou op het intranet van de politie een artikel getiteld ‘Samsung S5 mogelijk nieuwe diensttoestel’ zijn verschenen. De uitrol van het toestel zou aanvankelijk gepland staan voor september, maar uiteindelijk zijn uitgesteld tot medio 2015.

Lees meer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu