Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Galaxy S5 kan op een bijna magische manier opladen’

Redactie
15 oktober 2013, 13:23
1 min leestijd
‘Galaxy S5 kan op een bijna magische manier opladen’
galaxy s5 draadloos opladen

De Galaxy S5 kan volgend jaar mogelijk om een bijna ‘magische manier’ opladen. Dat blijkt uit nieuwe informatie die door ETnews naar buiten is gebracht. Volgens de Zuid-Koreaanse publicatie zou Samsung werken aan een nieuwe manier van draadloos opladen die op basis van magnetische resonantie het toestel van stroom voorziet. Dit betekent dat de Galaxy S5 enkel in de buurt van de oplader geplaatst moet worden om het oplaadproces te beginnen.

De draadloze oplaadtechnologie die op dit moment wordt toegepast gebruikt de Qi-technologie. Deze manier van opladen werkt met magnetische inductie, hetzelfde als de inductie-kookplaten die we kennen van uit de keuken. Om een toestel op deze manier op te laden, is het echter wel noodzakelijk dat je de smartphone of tablet op de betreffende oplaadpad plaatst.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 draadloos opladen zonder dock

De nieuwe oplaadtechniek van Samsung zorgt ervoor dat er één dock is die een signaal uitzendt waarmee de telefoon of tablet kan worden opgeladen. Het is zelfs mogelijk om de telefoon in je broekzak te houden terwijl deze wordt opgeladen. Of om de tablet in het oplaadgebied te gebruiken, waardoor er geen energie wordt verbruikt.

De verwachting is dat de nieuwe oplaadtechnologie in het tweede gedeelde van 2014 wordt geïmplementeerd. En hoewel de verwachting is dat Samsung al in het begin van 2014 met de Galaxy S5 komt, is het niet vreemd om in te denken dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung – dat echt van een paar belangrijke innovaties moet worden voorzien – over een dergelijke oplaadmogelijk beschikt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu