‘Samsung organiseert Galaxy S5 evenement in maart’

Gijs Ettes
13 januari 2014, 7:41
1 min leestijd
‘Samsung organiseert Galaxy S5 evenement in maart’
Galaxy S5 evenement

Als we de Italiaanse journalist Flavio Pic mogen geloven, zal Samsung medio maart een Galaxy S5 evenement organiseren om het aankomende vlaggenschip officieel te onthullen. Eerder werd gedacht dat de Galaxy S5 tijdens het Mobile World Congress eind februari voor het eerst aan de pers zou worden getoond. De Galaxy S5 is echter de belangrijkste smartphone van Samsung in 2014, waardoor een apart evenement niet eens zo gek klinkt.

Een Galaxy S5 evenement in maart is ook om een andere reden best aannemelijk. Eerder gaf Samsung-topman Lee Young-hee aan in gesprek met Bloomberg dat de Galaxy S5 release in april zal plaatsvinden. Daarnaast werd bekend dat Samsung nog overweegt of het de S5 zal voorzien van een irisscanner, of juist een vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijk wordt tijdens het Samsung Galaxy S5 evenement ook de opvolger van de Galaxy Gear onthuld. De Galaxy Gear 2 zal naar verwachting meer functies krijgen en een dunner en lichter ontwerp. De eerste versie van het slimme horloge werd matig ontvangen door de beperkte functionaliteit en de hoge adviesprijs.

Galaxy S5 specificaties

Naar verwachting is de Galaxy S5 voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6-chipset. De S5 zou daarnaast de eerste Samsung-smartphone met het recent aangekondigde LPDDR4-werkgeheugen kunnen worden. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou al aan het begin van 2014 met de productie van het enorm snelle werkgeheugen willen beginnen, waarna de smartphone hoogstwaarschijnlijk 4GB werkgeheugen krijgt.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  Samsung Galaxy S5 prijs, wanneer de verkoop start en meer.

[mailchimpsf_form]

Lees meer over over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu