De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Grote brand in Galaxy S5 fabriek, 15 mensen omgekomen

Redactie
10 maart 2014, 10:48
1 min leestijd
Grote brand in Galaxy S5 fabriek, 15 mensen omgekomen
Galaxy S5 fabriek

Bij een grote brand in een Galaxy S5 fabriek zijn vijftien mensen om het leven gekomen. De brand in de Galaxy S5 fabriek werd door verschillende Zuid-Koreaanse media gemeld, maar is vooralsnog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Het vuur woedde voor zes uur. Ook is er een schadepost die op zo’n 700 miljoen dollar wordt geschat. In de fabriek werden printplaten gemaakt voor de aankomende smartphone van Samsung. Een printplaat is eigenlijk het onderdeel waar alle andere elektronische onderdelen aan vast worden gemaakt.

Samsung heeft de brand in de Galaxy S5 fabriek bevestigd, en meldt dat in de fabriek ook onderdelen voor de smartphone werden geproduceerd. De release van de Samsung Galaxy S5 zou volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf geen vertraging oplopen. De Galaxy S5 wordt 11 april wereldwijd uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Brand in Galaxy S5 fabriek ‘geen invloed’ op productie

Galaxy S5 Kids Mode

Volgens Samsung worden de onderdelen voor de Galaxy S5 in veel verschillende fabrieken gefabriceerd, waardoor de brand geen invloed zal hebben op de releasedatum van het nieuwe vlaggenschip. Het blijft vooralsnog onbekend of er minder exemplaren beschikbaar zullen zijn. Het is aannemelijk dat Samsung al veel Galaxy S5-toestellen klaar heeft liggen, maar dat de productie vanaf vandaag wordt verminderd.

-> Lees ook onze Galaxy S5 review (eerste indruk)

De Galaxy S5 release en prijs

De Galaxy S5 is vanaf 11 april in Nederland en België verkrijgbaar. De Galaxy S5 prijs bedraagt 699 euro voor een los toestel. Hieronder vind je de laatste Galaxy S5 aanbiedingen.

Lees het laatste Galaxy S5 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu