Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit is ‘m dan: de Galaxy S5, met fraaie foto’s en nieuwe informatie

Wouter Nijsen
24 februari 2014, 12:39
2 min leestijd
Dit is ‘m dan: de Galaxy S5, met fraaie foto’s en nieuwe informatie
Galaxy S5

De hoofdredacteur van Pocket-Lint kan vandaag nog een telefoontje van Samsung verwachten. Per ongeluk is de hands-on van de Galaxy S5 online gekomen, waaruit blijkt dat het aankomende toptoestel een full-hd-scherm heeft, waterdicht is en je betalingen kunt doen met een vingerafdrukscanner.

Inmiddels is het artikel weer offline gehaald. De tester keek onder meer naar de hartslagmeter, de verbeterde camera, Selective Focus, Download Booster en nog veel meer nieuwe mogelijkheden die de Samsung Galaxy S5 biedt.

Lees verder na de advertentie.

Drie vingerafdrukken op Galaxy S5

Galaxy S5

In navolging van de iPhone en andere concurrenten komt Samsung met een vingerafdrukscanner voor de Galaxy S5. Door in het begin acht keer met je vinger over de thuisknop te vegen herkent de scanner voortaan jouw afdruk. Volgens Pocket-Lint kan de scanner in totaal drie afdrukken herkennen.

Je kunt met jouw afdruk betalingen doen via PayPal. Of er nog andere betaalsystemen bij komen, is nog niet te zeggen. De recensent heeft verder de camera van de Galaxy S5 aan de tand gevoeld. Zo kan de camera naar verluidt scherpe foto`s schieten in zestien megapixel.

Galaxy S5 neemt 4K-video’s op

In het stuk staat dat de camera binnen slechts 0.3 seconden kan focussen. Selective Focus is een nieuwe functie waarmee je op een achtergrond of voorwerp kunt focussen. Daarnaast is er een optie om HDR-foto’s te maken en kunnen we 4K-video’s met een belachelijk hoge resolutie van 3840 bij 2160 pixels opnemen.

De functie S Health maakt een terugkeer, maar kent naast een stappenteller en calorieënteller ook een hartslagmeter. Daarvoor hoef je alleen maar je vinger op het scherm te houden en de applicatie laat je binnen enkele seconde je hartslag zien. Dit moet in combinatie met de net aangekondigde smartwatches van Samsung een nuttige functie worden.

Samsung Galaxy S5

Sneller downloaden op Galaxy S5

galaxy s5 3

De Galaxy S5 introduceert verder ook Download Booster. Wanneer de gebruiker deze functie activeert, kan hij bestanden downloaden via wifi én via een dataverbinding. Hiermee kun je veel sneller downloads binnenhalen, al zal dat wel veel meer van je accu vergen.

Samsung introduceert vanavond naar verluidt twee verschillende versies van de Galaxy S5. De topversie zou een full-hd-scherm hebben met een indrukwekkende Snapdragon 800-chipset als drijvende kracht. Die moet over drie weken uitkomen. De andere versie is met een QHD-scherm (2560×1440 pixels) en Snapdragon 805 nog krachtiger, maar die heeft nog geen releasedatum.

Galaxy S5 kopen

De Galaxy S5 kopen kan dus hoogstwaarschijnlijk al in maart. De Galaxy S5 prijs is echter nog niet bekend, maar wij verwachten een prijs van tussen de 600 en 800 euro voor respectievelijk het normale en QHD-model.

Laatste nieuws over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu