De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Galaxy S5 gerucht: ‘toestel krijgt display met QHD-resolutie’

Gijs Ettes
17 december 2013, 8:13
2 min leestijd
Galaxy S5 gerucht: ‘toestel krijgt display met QHD-resolutie’
Galaxy S5 gerucht

Na geruchten over een Galaxy S5 benchmark die wees op een 2K-scherm voor het aankomende vlaggenschip van Samsung zijn er opnieuw meer berichten die erop wijzen dat de smartphone in ieder geval een haarscherp display gaat krijgen. Bronnen hebben tegenover ZDNet Korea verklaard dat Samsung in 2014 het plan heeft een smartphone met een QHD-scherm (quad-hd) uit te brengen. Zo’n display, dan niet verward moet worden met een qHD-scherm, heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Naar verwachting wordt de S5 de eerste telefoon die is uitgerust met een QHD-scherm.

Dit meest recente Galaxy S5 gerucht komt overeen met eerdere berichten over de resolutie van het display van de smartphone. Alleen de naamgeving van de gebruikte schermtechniek lijkt uiteen te lopen. Over de overige specificaties van het toestel is het nog steeds speculeren. Mogelijk beschikt de Galaxy S5 over een Snapdragon 800-processor en een Adreno 330-gpu en dus niet – zoals eerder werd gedacht – over een 64-bit-processor. Dat het toestel razend snel wordt, staat wat ons betreft echter buiten kijf.

Lees verder na de advertentie.

Verder blijkt uit een recente benchmark van de SM-G900S, een toestel dat zomaar de Galaxy S5 kan zijn, dat de maximale snelheid van de quadcore-processor rond de 2,5GHz ligt. In zijn energiebesparende modus daalt de kloksnelheid van de Qualcomm-cpu naar 300 MHz.

Over de behuizing van de S5 wordt eveneens flink gespeculeerd. Een metalen Galaxy S5 is hierbij zo goed als zeker, in tegenstelling tot eerdere Galaxy-toestellen die voornamelijk uit plastic bestonden.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  Samsung Galaxy S5 prijs, wanneer de verkoop start en meer.

Lees meer over de Galaxy S5

Op de Samsung Galaxy S5 toestelpagina vind je alles wat tot nu toe bekend is over de Galaxy S5, waaronder nieuws en de verwachte specificaties van dit Samsung-toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu