‘Galaxy S5 mogelijk voorzien van irisscanner’

Gijs Ettes
21 november 2013, 9:54
1 min leestijd
‘Galaxy S5 mogelijk voorzien van irisscanner’
Galaxy S5 irisscanner patent

Samsung heeft patent aangevraagd op een geavanceerde technologie die smartphonegebruikers in staat stelt hun iris te gebruiken om hun toestel te vergrendelen. Mogelijk is de Galaxy S5 de eerste smartphone die hier gebruik van gaat maken en kiest Samsung dus niet voor een vingerafdrukscanner, maar voor de veiligere techniek van het scannen van je iris.

In het verleden waren irisscanners te duur en groot om te implementeren in smartphones, omdat het lastig was ze te laten werken met elk oogtype. Het patent van Samsung beschrijft een methode waarbij een lichtbron wordt gecombineerd met een nabijheidssensor om je iris te scannen. In theorie werkt dit probleemloos en zorgt het voor een flinke kostenbesparing vergeleken met de oude methode.

Lees verder na de advertentie.

Irisscanner veiliger dan vingerafdrukscanner

Omdat een iris moeilijker is te vervalsen dan een vinger, is de technologie rondom irisscanners stukken veiliger. Daarnaast is er geen direct contact nodig, waar dat wel het geval is als je je smartphone wilt ontgrendelen met je vinger.

Sinds Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is gezichtsherkenning toegevoegd als mogelijkheid om je Android-toestel te beveiligen. Deze methode is echter minder veilig dan bijvoorbeeld een wachtwoord, omdat de software gebruikmaakt van slechts een aantal herkenningspunten in je gezicht. Hiermee kun je makkelijk frauderen, bijvoorbeeld als je gebruikmaakt van een masker. Je iris verandert nooit, wat hem als beveiligingsmechanisme erg interessant maakt.

Lees meer over de  Samsung Galaxy S5

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu