‘Galaxy S5 krijgt geen irisscanner, maar vingerafdrukscanner’

Redactie
20 januari 2014, 14:08
1 min leestijd
‘Galaxy S5 krijgt geen irisscanner, maar vingerafdrukscanner’
Galaxy S5 irisscanner

De Galaxy S5 irisscanner lijkt door Samsung van de tafel te zijn geveegd. In plaats daarvan lijkt het Zuid-Koreaanse bedrijf een vingerafdrukscanner aan de Galaxy S5 toe te voegen. Dat meldt de doorgaans betrouwbare krant The Korea Herald. Eerder zei Samsung een irisscanner voor hun toestellen te overwegen, maar de fabrikant wilde niet bevestigen of de Galaxy S5 ook daadwerkelijk een irisscanner krijgt.

Samsung zou de irisscanner, een scanner waarmee je op een sciencefiction-achtige manier de iris van je oog kunt scannen, niet willen implementeren omdat het toestel door deze speciale sensor te groot zou worden. Smartphones met dergelijke scanners zouden pas over één of twee jaar op de markt komen.

Lees verder na de advertentie.

Wat weten we over de Galaxy S5?

Galaxy S5 Android nieuwsoverzicht

Naar verluidt zou de Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner beschikken. Waar deze vingerafdrukscanner wordt geplaatst, is vooralsnog onbekend. De HTC One Max beschikt als één van de eerste Android-smartphones over een vingerafdrukscanner, maar deze bevindt zich aan de achterzijde en werkt niet fijn. Het is mogelijk dat Samsung zijn vingerafdrukscanner in de thuisknop aan de voorkant implementeert.

Naar verwachting is de Galaxy S5 voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6-chipset. Het toestel beschikt mogelijk over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 2900 mAh-accu. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de Galaxy S5 beschikbaar zal worden in Nederland en België. Wij verwachten echter dat het Samsung-toestel vanaf april of mei 2014 in de winkels ligt.

→ Wil je een Samsung Galaxy S5 kopen?Lees het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de Samsung Galaxy S5 prijs.

Lees meer over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu