‘Galaxy S5 krijgt metalen behuizing’

Redactie
29 augustus 2013, 20:13
1 min leestijd
‘Galaxy S5 krijgt metalen behuizing’
Galaxy S5 metalen behuizing

De Galaxy S5, het volgende vlaggenschip van Samsung, krijgt mogelijk een metalen behuizing. Dat meldt ETNews, een website die al eerder betrouwbare geruchten heeft verspreid. Eerder ging het gerucht dat de Galaxy S5 een aluminium behuizing zou krijgen, en dit lijkt door het nieuwe gerucht deels te worden bevesgigd. Echter spreekt ETNews niet van een soort metaal, maar gewooon van een metalen behuizing. De kans is echter groot dat de Galaxy S5 metalen behuizing van aluminium wordt gemaakt, hetzelfde materiaal waar ook de HTC One van is gemaakt.

De Zuid-Koreaanse fabrikant gaat de nieuwe Galaxy S5 metalen behuizing naar verluidt later dit jaar gaan produceren. Een prototype van de behuizing zou al eerder dit jaar in Europa zijn gefabriceerd, om vervolgens naar Vietnam gestuurd te worden. Daar worden vermoedelijk enkele testen met de metalen behuizing gehouden.

Lees verder na de advertentie.

Nadelen Galaxy S5 metalen behuizing

Een metalen behuizing brengt mogelijk ook enkele nadelen met zich mee. Zo zou een metalen behuizing een stuk moeilijker te fabriceren te zijn, wat hogere kosten en lange productietijden met zich meebrengt. Ook kan metaal het ontvangst van de antenne en daarmee de verbinding (nadelig) beïnvloeden.

Ook is flexibiliteit één van de belangrijkste kernpunten van Samsung. Zo geeft Samsung zijn klanten vrijwel altijd de mogelijkheid om de batterij te verwisselen, een grotere batterij met bijpassend achterkantje te plaatsen en een microSD-kaart in het toestel te stoppen. Deze mogelijkheden worden door het gebruik van een vaste metalen behuizing vermoeilijkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu