Samsung start uitrol Android 5.1.1 voor Galaxy S5 Mini

Redactie
23 september 2015, 14:48
1 min leestijd
Samsung start uitrol Android 5.1.1 voor Galaxy S5 Mini

Google rolde de Android 5.1.1 update begin september al uit voor de Samsung Galaxy S6. Nu is het eindelijk mogelijk  voor gebruikers van de Galaxy S5 Mini  om de update met enkele bugfixes en nieuwe opties voor Android Wear  te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 mini Android 5.1.1 update eindelijk uitgerold

Binnen enkele weken wordt de  update naar Android 6.0 Marhmallow  beschikbaar, maar of de Galaxy S5 Mini ook die Android-versie krijgt, is niet bekend. Wel kunnen gebruikers van de compacte smartphone snel updaten  naar  de verbeterde versie van Lollipop, namelijk Android 5.1.1.

Galaxy S5 mini Android 5.1.1

In eerste instantie is de update alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, maar moet binnenkort ook worden uitgerold in andere landen. Android 5.1.1 brengt enkele handige verbeteringen mee en fixt enkele bugs.

Geheugenlek opgelost

Het  bekende geheugenlek is door  de update nu opgelost. Dit geheugenlek zorgde ervoor dat aan een app werkgeheugen wordt  toegekend, zonder dat het weer werd vrijgegeven. Het lek maakte het toestel een stuk trager, doordat er steeds minder overblijft.

Ook zijn er nieuwe mogelijkheden voor Android Wear. Deze kun je met de update door middel van bewegingen bedienen. Beweeg bijvoorbeeld je pols om door je notificaties te scrollen. Meer weten over de compacte smartphone van Samsung? Check dan onze Galaxy S5 Mini review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5 Mini
Samsung Galaxy S5 Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu