Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Eindelijk: Galaxy S5 Mini Android 6.0-update beschikbaar in Nederland

Thomas Haenen
17 februari 2017, 11:37
1 min leestijd
Eindelijk: Galaxy S5 Mini Android 6.0-update beschikbaar in Nederland

Bezitters van de Samsung Galaxy S5 Mini kunnen vanaf vandaag aan de slag met een grote Android-update. Hun toestel wordt voorzien van Android 6.0 Marshmallow, een inmiddels anderhalf jaar oude versie van Android.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 Mini Android 6.0-update

De Samsung Galaxy S5 Mini verscheen in de zomer van 2014 en is dus inmiddels bijna drie jaar oud. Toch is het toestel nog altijd zeer populair: vooral in Nederland werd de S5 Mini goed verkocht. Voor die gebruikers is er nu goed nieuws, want Samsung is begonnen met de uitrol van de Galaxy S5 Mini Android 6.0-update.

Galaxy S5 Mini Android 6.0-update

De update lijkt op dit moment uit te rollen bij verschillende Nederlandse gebruikers. Je krijgt automatisch een notificatie zodra jouw toestel aan de beurt is. Eventueel kun je de handmatig op de beschikbaar controleren door bij de instellingen voor ‘Toestel-info’ en vervolgens ‘Software-update’ te kiezen.

Je leest het goed: de S5 Mini wordt hiermee voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Daarmee is Samsung er aardig laat bij. Google introduceerde Marshmallow in oktober 2015, zo’n anderhalf jaar geleden. Sindsdien is ook al Android 7.0 Nougat verschenen, dat op zichzelf alweer een half jaar oud is. Vermoedelijk is dit de laatste grote Galaxy S5 Mini-update. Het is onbekend waarom de uitrol zo lang heeft geduurd.

Nieuw in Android 6.0

Android 6.0 introduceert onder andere de Doze-mode, die het accuverbruik op stand-by fors terug moet dringen. Ook is de look van notificaties vernieuwd en zijn er verse emoji verschenen. Na het installeren van de update ben je gelijk voorzien van de Android-beveiligingsupdate van januari 2017, waardoor je toestel weer voorzien is van de nieuwste beveiliging tegen kwetsbaarheden in Android.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5 Mini
Samsung Galaxy S5 Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu