De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Verrassing: toch nog Android 6.0-update voor Galaxy S5 Mini

Thomas Haenen
24 oktober 2016, 19:03
1 min leestijd
Verrassing: toch nog Android 6.0-update voor Galaxy S5 Mini

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 6.0 voor de Galaxy S5 Mini. De nieuwe software komt ruim twee jaar na de introductie van de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 Mini Android 6.0-update

De Samsung Galaxy S5 Mini-update rolt nu uit in Rusland, zo meldt Sammobile. De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold maar is waarschijnlijk binnen enkele weken ook in andere landen beschikbaar. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is. De software heeft versienummer MMB29M.G800HXXU1CPI5 en is iets meer dan 800MB groot.

marshmallow groei

Na het installeren ben je voorzien van Android 6.0.1 (Marshmallow). Deze versie van Android introduceert onder andere verbeterde app permissies, waarmee je meer inzicht krijgt in de gegevens die apps gebruiken. Ook wordt de accuduur op stand-by verbeterd met ‘Doze’. Tot slot zijn er tal van verbeteringen op de achtergrond die ervoor moeten zorgen dat Android soepeler en sneller loopt.

De update is overigens rijkelijk laat: Android 6.0 Marshmallow werd in september 2015 geïntroduceerd. Google bracht onlangs al Android 7.0 Nougat uit. Het is onwaarschijnlijk dat de S5 Mini nog van die versie wordt voorzien.

Lange ondersteuning

Het is sowieso opmerkelijk dat de Galaxy S5 Mini nog een update krijgt. De smartphone verscheen in de zomer van 2014 en is dus inmiddels meer dan twee jaar oud. Doorgaans worden Android-smartphones hooguit één tot anderhalf jaar ondersteund. Het toestel werd gelanceerd met Android 4.4 (KitKat) en heeft dus inmiddels al verschillende grote updates gehad. De S5 Mini is waarschijnlijk één van de oudste smartphones die van Android 6.0 wordt voorzien.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5 Mini
Samsung Galaxy S5 Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu