Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De Galaxy S5 Mini is woestijn- en toiletpotbestendig

Gijs Ettes
28 april 2014, 11:09
1 min leestijd
De Galaxy S5 Mini is woestijn- en toiletpotbestendig
Galaxy S5 Mini behuizing

Uit documenten die zijn opgedoken op de Nieuw-Zeelandse site van Samsung blijkt dat de Galaxy S5 Mini behuizing net zo stof- en waterbestendig wordt als die van zijn grote broer. Het toestel is net als de Galaxy S5 IP67 gecertificeerd, wat betekent dat het volledig bestand is tegen stof en dompeldicht is. Maakt de Galaxy S5 Mini een plons in je toiletpot, dan zal de interne hardware geen schade oplopen, mits je de smartphone binnen een half uur weer afdroogt. Het onderdompelen kan tot een diepte van circa 30 centimeter.

De geruchten over de verschijning van de Galaxy S5 Mini lopen sterk uiteen. Zo zou het toestel mogelijk al vanaf volgende maand verkrijgbaar zijn, maar er zijn ook berichten die spreken over een release in augustus.

Lees verder na de advertentie.

Naar verluidt is de S5 Mini voorzien van een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, Android 4.4 (KitKat) met Samsungs TouchWiz-skin en een Snapdragon 400-processor met vier kernen. Verder is de verwachting dat de smartphone beschikt over 1,5GB aan werkgeheugen, 16GB aan uitbreidbare opslagruimte, een IR-blaster voor het bedienen van je tv en settopbox en een 2100 mAh-accu.

Tot slot zijn er waarschijnlijk twee camera’s met 8 en 2 megapixels aan boord, waarvan de hoofdcamera is voorzien van een led-flitser. Of er ook een vingerafdrukscanner en hartslagmeter aanwezig zijn, is nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Samsung

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5 Mini
Samsung Galaxy S5 Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu