De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eindelijk: Samsung Galaxy S5 Mini krijgt Android Lollipop-update

Gijs Ettes
14 januari 2016, 12:19
2 min leestijd
Eindelijk: Samsung Galaxy S5 Mini krijgt Android Lollipop-update

Na veel vertraging lijkt het er dan eindelijk op dat de Samsung Galaxy S5 Mini wordt voorzien van Android Lollipop. Verschillende Nederlandse Vodafone-gebruikers hebben de update ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 Mini Lollipop update

Dat meldt Androidworld op basis van tips. Bijna een jaar geleden konden gebruikers in Denemarken hun Galaxy S5 Mini al bijwerken  naar Lollipop en afgelopen september werd de update in de VS beschikbaar. Nu kunnen eindelijk ook Nederlandse gebruikers de laatste firmware downloaden, al lijken Vodafone-klanten het eerst aan de beurt te zijn. Zij kunnen aan de slag met alle verbeteringen die Lollipop met zich meebrengt. Denk aan het Material Design, nieuwe snelle instellingen, notificaties op het lockscreen en een betere accuduur dankzij Project Volta.

De update met buildnummer KOT49H.G800FXXU1ANL1 weegt 1GB en is vooralsnog niet voor andere providers of unbranded toestellen beschikbaar. Hier komt waarschijnlijk snel verandering in.  Of jouw toestel kan worden bijgewerkt, controleer je door naar ‘Instellingen > Toestel-info > Software-update’ te gaan.

Meer over de Galaxy S5 Mini

De Samsung Galaxy S5 Mini is het kleine broertje van de succesvolle Galaxy S5, Samsungs vlaggenschip van 2014. De mini-versie is een compactere versie van zijn grotere broer, met minder krachtige specificaties en een lagere prijs. Zo is de smartphone voorzien van een 4,5 inch super-amoled-scherm met een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Galaxy S5 Mini Lollipop

Verder is er een 1,4GHz quadcore-processor, 1,5GB aan werkgeheugen en 16GB aan interne opslagruimte beschikbaar dat met een micro-sd-kaart kan worden uitgebreid. Ook tot de standaarduitrusting behoren 4G en een  vingerafdrukscanner. Met laatstgenoemde ontgrendel je het toestel en kun je mobiele betalingen uitvoeren. Tot slot is de Galaxy S5 Mini voorzien van een hartslagmeter aan de achterzijde, die samenwerkt met de S Health-app van Samsung.

Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een Galaxy S5 Mini met abonnement. Het toestel is gratis in combinatie met een abonnement vanaf 12,50 euro. Lees ook ons uitgebreide oordeel in de Galaxy S5 Mini review.

Samsung Galaxy S5 Mini

Samsung Galaxy S5 Mini prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S5 Mini prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5 Mini
Samsung Galaxy S5 Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu