Galaxy S5 nieuws: toestel krijg mogelijk oogscanner

Gijs Ettes
18 oktober 2013, 11:01
1 min leestijd
Galaxy S5 nieuws: toestel krijg mogelijk oogscanner
Galaxy S5 nieuws

De geruchtenmodel met betrekking tot het nieuwe toestel van Samsung is gestart. Volgens het laatste Galaxy S5 nieuws krijgt het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant een oogscanner. Hiermee moet het mogelijk zijn de smartphone te ontgrendelen door middel van je iris te scannen.

Met de nieuwe functie wil Samsung mogelijk Apple aftroeven; de iPhone 5S bevat namelijk een vingerafdrukscanner die gebruikt kan worden om te telefoon te beveiligen. Het Galaxy S5 nieuws met betrekking tot de oogscanner is geplaatst door AndroidSas en niet bevestigd door Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 nieuws: alles wat we weten

Galaxy S5 nieuws

Over de Galaxy S5 is tot op heden weinig bekend. Het is enkel zeker d ¡t het toestel er komt, maar wanneer en voor hoeveel euro de Galaxy S5 te koop is, is onbekend. Ook over de hardware en specificaties kunnen we enkel speculeren.

Mogelijk is de Galaxy S5 voorzien van een unibodybehuizing van metaal, net als de HTC One. Dat biedt voordelen wat betreft stevigheid, maar betekent ook dat de accu niet of moeilijk is te verwisselen. Met de Galaxy Round heeft Samsung bewezen flexibele schermen te kunnen produceren en het zou ons niet verbazen als ook de Galaxy S5 over deze techniek beschikt.

Op het gebied van specificaties verwachten we dat de Galaxy S5 minimaal een 5 inch-scherm heeft met een hd-resolutie (1080 x 1920 pixels of hoger). Verder gokken we op ten minste 2 of 4GB werkgeheugen en 16 of 32GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Het ligt voor de hand dat de Galaxy S5 minimaal draait op Android 4.4 (KitKat).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu