Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Galaxy S5 en Note 4 krijgen verbeterde Air View en Air Gesture’

Redactie
15 januari 2014, 17:28
2 min leestijd
‘Galaxy S5 en Note 4 krijgen verbeterde Air View en Air Gesture’
 Air View

De Galaxy S5 en Galaxy Note 4, beide opvolgers van de huidige vlaggenschepen van Samsung, krijgen een sterk verbeterde Air View, Air Gesture en S-Pen-herkenning. Dat blijkt uit onderzoek van ETnews, de Zuid-Koreaanse publicatie die veelal juiste informatie over nog onaangekondigde Samsung-producten naar buiten brengt.

Air View en Air Gesture zijn twee kenmerkende eigenschappen van TouchWiz en Samsung-apparaten. Bij Air View kun je je vinger of de S-Pen net boven het scherm houden om extra informatie te zien, zoals een voorbeeld van een foto. Middels Air Gesture kun je de smartphone of tablet besturen door met je hand te wuiven. Hierdoor kun je onder andere scrollen, browsen en een volgend of vorig nummer inschakelen.

Door de verbeterde Air View-ondersteuning zou het mogelijk moeten worden om een vinger of de S-Pen van een grotere afstand te herkennen, waardoor je het touchscreen als het ware ‘contactloos’ kan besturen.

Lees verder na de advertentie.

Over de Galaxy S5 en Galaxy Note 4

De verwachting is dat de Galaxy S5 in maart wordt aangekondigd, met een release in april of mei. Wat betreft specificaties verwachten we dat het toestel een scherm met een afmeting heeft van 5,25 inch en een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook ligt voor de hand dat de Galaxy S5 is voorzien een Samsung Exynos 6-chipset 3GB werkgeheugen en Android 4.4.

Galaxy S5 batterij

De Galaxy Note 4 is een ander verhaal. De voorganger van de phablet is nog maar sinds enkele maanden op de markt en de Galaxy Note 4 zal pas in het laatste kwartaal van 2014 worden uitgebracht. Volgens Samsung-topman Lee Young-hee overweegt Samsung om de de Galaxy Note 4 te voorzien van een driezijdig scherm dat als het ware om het toestel wordt gewikkeld. Op die manier kun je vanuit verschillende hoeken het display bekijken om bijvoorbeeld meldingen of de tijd te raadplegen.

De Galaxy Note 4 release staat naar verluidt voor het derde kwartaal van 2014 gepland. Check ons overzicht met de beste Galaxy Note 4 aanbiedingen en kooptips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu