De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung start uitrol Android 6.0-update voor Galaxy S5 Plus

Wouter Nijsen
10 mei 2016, 16:51
1 min leestijd
Samsung start uitrol Android 6.0-update voor Galaxy S5 Plus

Samsung maakte Android 6.0 eerder beschikbaar voor de Galaxy S5 en nu is de Galaxy S5 Plus aan de beurt. De update is uitgerold in Duitsland en komt hoogstwaarschijnlijk binnenkort naar de Benelux.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 Plus Android 6.0

Samsung is begonnen om zijn oudere toestellen van een Android 6.0-update te voorzien. De Galaxy S5 Plus, die in 2014 werd uitgebracht, wordt nu bijgewerkt naar de meest recente Android-versie. Met Marshmallow krijgen gebruikers de beschikking over een aantal handige features, waaronder Google Now on Tap, de energiebesparende functie Doze en de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren.

samsung galaxy s6 vs galaxy s5

De Android 6.0-update wordt eerst in Duitsland uitgerold, maar het is aannemelijk dat hij binnenkort ook voor Nederlandse en Belgische eigenaren van de Galaxy S5 Plus te downloaden is. Houd daarom de komen dagen je toestel in de gaten, door naar Instellingen > Over de telefoon > Software-update te gaan. Begin vorig jaar kreeg de Galaxy S5 Plus een Lollipop-update.

Over de Samsung Galaxy S5 Plus

Zoals de naam al doet vermoeden is de Samsung Galaxy S5 Plus een verbeterde versie van de reguliere Galaxy S5. De smartphone heeft een krachtige Snapdragon 805-chip met een 2,5GHz-quadcore-processor en ondersteuning voor 4G+. Het design is echter identiek aan dat van de Galaxy S5.

Onder de motorkap is verder 16GB of 32GB aan opslagruimte en 2GB RAM aanwezig. Het scherm meet 5,1 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Foto`s maakt de Galaxy S5 Plus met de 16 megapixel-camera aan de achterkant, selfies met de 2 megapixel-frontcamera. Een 2800 mAh-accu voorziet het geheel van energie.

→ Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check dan het Android 6.0 update-overzicht!

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5 Plus
Samsung Galaxy S5 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu