Politie start voorzichtige uitrol Galaxy S5 als nieuwe diensttelefoon

Gijs Ettes
25 november 2014, 10:45
2 min leestijd
Politie start voorzichtige uitrol Galaxy S5 als nieuwe diensttelefoon

Eerder dit jaar lekte uit dat de Samsung Galaxy S5 op termijn de nieuwe diensttelefoon zou worden van de Nationale Politie. Een proef met het toestel is inmiddels gestart, zo bevestigt een woordvoerder van de politie desgevraagd aan Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Politie test met Galaxy S5

Hoewel uit berichten afkomstig van een forum voor hulpverleners blijkt dat steeds meer korpsen een Galaxy S5 gebruiken als vervanger voor de flink verouderde BlackBerry’s, laat een woordvoerder van de politie weten dat dit toch vooral een eerste voorzichtige proef is. “Het gaat maar om een beperkt aantal toestellen dat we uitrollen, om zo te kijken of de smartphones dat doen wat ze moeten doen. Over een aantal maanden, als de eerste resultaten beschikbaar zijn, wordt gekeken of en hoe de proef een vervolg krijgt.”

Officiële uitrol start in december

Op het hulpverlenersforum  wordt niettemin al maanden gespeculeerd over de nieuwe diensttelefoon. Zo laat een gebruiker weten dat “vanaf december de officiële uitrol begint in Amsterdam en dan als eerste bij de Dienst Infra. Ik krijg hem als de planning goed gaat op 11 december in de ochtend.” Volgens een agent van de eenheid Rotterdam zijn “de afgelopen dagen een aantal Twitter-agenten voorzien van de Samsung S5 in verband met de testfase MEOS2.”

Dit project, voluit Mobiel Effectiever Op Straat 2, heeft onder andere het doel administratieve taken van dienders te versnellen en vereenvoudigen. Zo zou het nieuwe diensttoestel van de politie het makkelijker moeten maken om documenten en kentekens te scannen, digitale bonnen uit te schrijven, politiesystemen te benaderen en personen op straat te bevragen.

Tegenstrijdige berichten

Galaxy S5 politie telefoon

Eerder bevestigde KPN dat het “duizenden toestellen, 28.000 abonnementen met alleen een belbundel, 36.000 met belminuten en 4G-data en 13.000 met alleen data” zou hebben geleverd  aan de Nationale Politie, zodat agenten straks effectiever hun werk op straat kunnen uitvoeren. Die aantallen herkent de woordvoerder van de politie niet. “Op dit moment vindt een pilot plaats met  1000 toestellen, verspreid over alle eenheden. We willen eerst weten of en hoe het werkt, voordat het voltallige korps hiermee wordt uitgerust.”

Tegenstrijdige berichten dus en nog opvallender was het persbericht van KPN over de eerder genoemde deal (zie afbeelding  links). Het bericht werd kort na publicatie van de site verwijderd, waarna de politie aangaf “nog geen besluit te hebben genomen in de keuze voor een nieuwe diensttelefoon.”

Het laatste nieuws over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu