Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung bereidt lancering Galaxy S5 Prime met QHD-scherm voor’

Redactie
22 april 2014, 17:11
2 min leestijd
‘Samsung bereidt lancering Galaxy S5 Prime met QHD-scherm voor’
Galaxy S5 prime

Samsung is bezig met de ontwikkeling van de Galaxy S5 Prime, een verbeterde versie van de huidige Galaxy S5 met een QHD-scherm, die al in één van de laatste ontwikkelingsfases verkeert. Het toestel zou zelfs bijna klaar zijn voor productie, om met de LG G3 te gaan concurreren.

Het huidige vlaggenschip van Samsung heeft geen QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), maar een full-hd-scherm (1920 bij 1080 pixels). En dat zou Samsung niet bevallen. Volgens SamMobile wilde Samsung eigenlijk al een QHD-scherm in de huidige Galaxy S5 stoppen, maar hadden zij problemen met de ontwikkeling van de amoled-schermen met hoge resolutie.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 Prime

De nieuwe Galaxy S5 Prime zou ook een verbeterde Exynos-chip van Samsung krijgen, die wat sneller is dan de huidige chip van de Galaxy S5 en ook een nieuwe radio-chip van Intel gebruikt. Deze LTE-chip van Intel zorgt ervoor dat de Exynos-chipset overal kan worden gebruikt, omdat de radio-chip universeel is en zowel in Europa, Azië als de Verenigde Staten met 4g werkt.

Het blijft echter onduidelijk of én wanneer de Galaxy S5 Prime wordt geïntroceerd. Velen zijn ervan overtuigd dat Samsung tijdens de release van de LG G3, die in het tweede kwartaal van 2014 wordt verwacht, zijn nieuwe Galaxy S5 Prime uitbrengt. Anderen denken dat Samsung geen Prime-versie van zijn toptoestel zou uitbrengen, vooral niet na een paar maanden. Dit zou de huidige kopers van de Galaxy S5 logischerwijs niet echt bevallen.

Galaxy S5 met GRATIS Gear Fit bij Vodafone

Galaxy S5 aanbieding

Overigens krijg je bij een tweejarig Galaxy S5 Vodafone-abonnement de Gear Fit gratis. Het sportaccessoire heeft een waarde van maar liefst 199 euro en kan onder andere als stappenteller, hartslagmeter, stopwatch en mediacontroller fungeren.

De Vodafone-actie geldt voor diverse tweejarige  abonnementen in combinatie met het toestel. Het Red-abonnement (54 euro per maand) geeft je 2GB aan data en onbeperkt bellen en sms`en. Met het Red Super-abonnement (60 euro per maand) kun je ook onbeperkt bellen en sms’en, maar krijg je 6GB aan data. Vodafone heeft vooralsnog het alleenrecht op deze actie. (Meer informatie)

De beste Galaxy S5 aanbiedingen

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu