De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Samsung start productie Galaxy S5 QHD-schermen’

Gijs Ettes
24 december 2013, 13:02
1 min leestijd
‘Samsung start productie Galaxy S5 QHD-schermen’
Galaxy S5 QHD

Samsung is naar verluidt gestart met de productie van Galaxy S5 QHD-schermen, die een afmeting van 5,25 inch hebben. Eerder gingen al geruchten dat Samsung eind december zou beginnen met de productie van de amoled-schermen en die lijken nu min of meer bevestigd te worden door de Zuid-Koreaanse nieuwssite DDaily.

De Galaxy S5 is waarschijnlijk een van de eerste smartphones die wordt voorzien van een QHD-scherm met een resolutie van maar liefst 2560 bij 1440 pixels. Bij een diplay van 5,25 inch komt dat neer op een pixeldichtheid van 560 ppi. In de praktijk is het bij schermen met een dergelijke scherpte niet mogelijk om afzonderlijke pixels te onderscheiden.

Lees verder na de advertentie.

Naar verwachting is de Samsung Galaxy S5, naast een QHD-scherm, ook voorzien van een 16-megapixel-camera en een Qualcomm Snapdragon 800/805 quadcore-processor. Het toestel beschikt mogelijk over 2GB/3GB aan werkgeheugen en een flinke 3200 mAh-accu. Daarnaast ligt het voor de hand dat de Galaxy S5 draait op Android 4.4 (KitKat), het meeste recente besturingssysteem van Google.

Waar het toestel waarschijnlijk niet over beschikt, is een gebogen scherm. De reden hiervoor is dat de schermtechniek nog niet volwassen en bovendien niet breed beschikbaar is.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  Samsung Galaxy S5 prijs, wanneer de verkoop start en meer.

Lees meer over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu