‘Galaxy S5 releasedatum in april 2014’

Redactie
5 december 2013, 14:02
2 min leestijd
‘Galaxy S5 releasedatum in april 2014’
Galaxy S5 releasedatum

De Galaxy S5 releasedatum ligt ergens in april van 2014. Dat meldt Eldar Murtazin, een journalist en analist die veel vaker juiste informatie over aankomende smartphones en tablets naar buiten bracht. ETnews, ook een zeer betrouwbare bron uit Zuid-Korea, meldde eerder dat de Galaxy S5 in het eerste kwartaal van 2014 – dus januari, februari of maart – in de winkels zou liggen. Het blijft vooralsnog gissen naar de Galaxy S5 releasedatum, waar de één wijst op een vroege release en de ander op een ‘normale’ release – ofwel een releasedatum in april waarna het toestel hoogstwaarschijnlijk in mei beschikbaar komt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 releasedatum: wat maakt het uit?

Normaliter brengt Samsung zijn Galaxy S-vlaggenschip rond april of mei uit. Een vroege release zou kunnen concurreren met andere toestellen. Daarbij is het ook mogelijk dat Samsung de cyclus van nieuwe toestellen wil veranderen om nóg meer toestellen uit te brengen. Volgens verschillende bronnen is de productie van nieuwe 2k-oled-schermen en aluminium behuizingen reeds begonnen, wat mogelijk op een vroege release wijst.

Galaxy S5 benchmark concept

Eerder wees een benchmark er mogelijk op dat het toestel een 2K-scherm met een resolutie van maar liefst 2560 bij 1440 pixels krijgt. In de benchmark is verder te zien dat de SM-G900S, het mogelijke typenummer van de Galaxy S5, beschikt over een Snapdragon 800-processor en een Adreno 330-gpu.

Dat het aankomende vlaggenschip van Samsung vliegensvlug wordt, staat echter buiten kijf. In de resultaten van de Galaxy S5 benchmark is bijvoorbeeld te zien dat de maximale snelheid van de quadcore-processor rond de 2,5GHz ligt.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  Samsung Galaxy S5 prijs, wanneer de verkoop start en meer.

Meer lezen over de Galaxy S5?

Lees ook onze Galaxy S5 verwachtingen met zes features die wij willen zien of bekijk de toestelpagina van de Galaxy S5.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu