‘Randloos scherm met vingerafdrukscanner voor Galaxy S5’

Gijs Ettes
12 februari 2014, 8:01
1 min leestijd
‘Randloos scherm met vingerafdrukscanner voor Galaxy S5’
Galaxy S5 scherm

Volgens berichten van The Korea Herald zal het Galaxy S5 scherm randloos worden. Steeds vaker verschijnen er smartphones met een dunne bezel, zoals de LG G2, maar bij de S5 is hier naar verluidt helemaal geen sprake van. Daardoor bestaat de voorzijde van de telefoon vrijwel alleen uit het display en de bekende homeknop waarmee Samsung alle Galaxy-telefoons uitrust.

De Galaxy S5 beschikt daarnaast wellicht over een gedeeltelijke vingerafdrukscanner die in het display is geïmplementeerd. Als dat het geval is, zul je echter alleen links- en rechtsonder je vinger kunnen plaatsen om deze te scannen. Schermen die volledig als vingerafdrukscanner gebruikt kunnen worden, verschijnen pas later dit jaar.

Lees verder na de advertentie.

Gisteren schreven we al over het mogelijke design van de Galaxy S5 naar aanleiding van de uitgelekte Galaxy S5 render. De afmetingen van de Galaxy S5 zijn volgens de schets 141,7 bij 72,5 bij 8,2 millimeter, waarmee het toestel iets hoger, breder en dikker is dan de Galaxy S4 (136,6 bij 69,8 bij 7,9 millimeter).

Daarmee is de verwachting dat de Galaxy S5 een groter scherm (5,25 inch) krijgt dan het 5 inch-scherm van de Galaxy S4. Het design is grotendeels hetzelfde, met de ronde thuisknop, dito hoeken en de opgehoogde cameralens.

[mailchimpsf_form]

Lees meer over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu