Samsung gaat flat: gelekte Galaxy S5 screenshot ‘bevestigt’ nieuw design

Galaxy S5 screenshotSamsung werkt aan een flat design voor de Galaxy S5. Dat blijkt uit een uitgelekte Galaxy S5 screenshot, die opnieuw de platte iconen die we al eerder tegen kwamen bevestigt. Deze app-iconen zijn te vinden op de uitnodiging voor het vermoedelijke evenement waar het nieuwe vlaggenschip wordt aangekondigd. De verwachting is dat Samsung de Galaxy S5 op 24 februari tijdens de Mobile World Congress onthult.

De screenshot laat een zeer licht en fris design zien, met aandacht voor klein, ronde iconen en natuurlijk het ‘flat design’, waarbij kleine effecten als stiksels en schaduwen worden gemeden. Daarmee lijkt de interface van de Zuid-Koreanen een beetje op LG en Huawei, die eenzelfde frisse benadering voor hun software hanteren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy S5 screenshot: de toekomst van Samsung?

De Galaxy S5 screenshot laat de nieuwe koers van Samsung en daarmee ook TouchWiz zien. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft veel kritiek gehad op TouchWiz: de interface was ingewikkeld, oubollig en ronduit veel te donker om lekker te navigeren. Met de nieuwe interface, die mogelijk de belangrijkste nieuwe feature van de Galaxy S5 wordt, wil Samsung opnieuw bewijzen dat zijn Android-smartphones en -tablets er wél mooi uit kunnen zien. De eerste uitgelekte screenshots geven in ieder geval veel hoop.

Naar verwachting is de Galaxy S5 voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805-chipset. Het toestel beschikt mogelijk over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 3200 mAh-accu. De Galaxy S5 kopen kan naar verluidt voor 600 tot 800 euro.

Lees meer over de Galaxy S5

[mailchimpsf_form]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.