De Galaxy S5 software neemt 8GB (en dat is de helft van de opslag!) in

Redactie
25 februari 2014, 8:36
2 min leestijd
De Galaxy S5 software neemt 8GB (en dat is de helft van de opslag!) in
SM-G900F_charcoal BLACK_01

De Galaxy S5 software neemt 8GB van de opslagruimte in. Dat blijkt uit verschillende hands-on-sessies, waaronder ook onze eigen Galaxy S5 preview. Dit betekent dat bij de 16GB-versie van de Galaxy S5 gewoon meer dan de helft van de opslagruimte door TouchWiz en zijn bijbehorende apps wordt ingenomen. En dat is, laten we het zeggen, best veel en vervelend voor de gebruiker, die hierdoor minder opslagruimte voor zijn foto’s, video’s en muziek heeft. Het is niet mogelijk om de 8GB aan Galaxy S5 software te verminderen. Je kunt wel een microSD-kaart kopen om de opslagruimte uit te breiden, maar Android 4.4 schijnt restricties aan de sd-kaart met Android 4.4 op te leggen waardoor de functionaliteiten worden beperkt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 software

Samsung heeft ook veel aandacht aan de gebruikersinterface besteed en dat is te merken. Zo ziet het instellingenvenster er overzichtelijker uit en kun je zelf kiezen of deze wordt weergegeven als lijst of in een overzicht met pictogrammen. Ook is een nieuwe versie van Samsung Knox aanwezig, de beveiligingssoftware van Samsung. Samsung zet hoog in met Knox, dat volgens hen één van de belangrijkste features van de Galaxy S5 is.

Daarnaast is er een kindervriendelijke modus die toegang tot specifieke secties van de smartphone beperkt en daarvoor in de plaats apps toont die zijn gericht op kinderen. Wanneer je vanuit het homescreen naar links veegt, wordt My Magazine geopend dat op een visuele manier nieuws toont.

-> Lees meer in onze Galaxy S5 preview

Galaxy S5 release

De Galaxy S5 is vanaf 11 april in Nederland en België te koop. De Galaxy S5 prijs bedraagt 699 euro voor een los toestel.

Pre-order Samsung Galaxy S5 gestart

Het is nu al mogelijk om de Samsung Galaxy S5 te bestellen in combinatie met een abonnement. We hebben de beste deals van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Lees verder en check het laatste Galaxy S5 nieuws

Meer weten over het aankomende toptoestel van Samsung? Bekijk dan de Galaxy S5 toestelpagina en alle Galaxy S5 kopen mogelijkheden. Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot de smartphone.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu