‘Galaxy S5 specificaties gelekt: 5,24 QHD-scherm en flinke accu’

Redactie
5 februari 2014, 7:14
2 min leestijd
‘Galaxy S5 specificaties gelekt: 5,24 QHD-scherm en flinke accu’
Galaxy S5 specificaties

De Galaxy S5 specificaties zijn mogelijk uitgelekt. Het aankomende vlaggenschip van Samsung krijgt een 5,24 inch QHD-scherm van 2560 x 1440 pixels waardoor de pixeldensiteit op een zeer hoge 560 pixels per inch (ppi) komt. Ook is er 3GB aan werkgeheugen, 32/64GB opslagruimte, Exynos 6- of Snapdragon 805-chip en een 16 megapixel-camera aanwezig. Aan de voorzijde bevindt zich een 3,2 megapixel-camera.

Een belangrijke verandering ten opzichte van andere geruchten is de accu: de Samsung Galaxy S5 zou een 3200 mAh-accu krijgen. Dat is beduidend meer dan andere geruchten die spraken over 2900 mAh.

Lees verder na de advertentie.

Murtazin en SamMobile over de Galaxy S5 specificaties

De informatie is afkomstig van Eldar Murtazin, een techjournalist met bronnen binnen Samsung. Hij lekte eerder ook juiste informatie over de Galaxy S4 en meldde recentelijk dat de relatie tussen Motorla en Google niet goed was. Vorige week verkocht Google Motorola aan Lenovo.

De opnieuw uitgelekte Galaxy S5 specificaties zijn ongeveer gelijk aan specs die het doorgaans zeer betrouwbare SamMobile publiceerde. Hiermee lijkt de hardware van de Galaxy S5 toch echt te worden bevestigd. Beiden willen nog niet bevestigen of het vlaggenschip ook van een vingerafdrukscanner wordt voorzien, en Murtazin kan – in tegenstelling tot SamMobile – niet bevestigen of de Galaxy S5 in zowel een plastic als metalen versie komt.

Ook nieuwe software voor de Galaxy S5>

BdYhAJ-CEAAVdls-640x366

In uitgelekte screenshots van Samsungs nieuwe TouchWiz-software zijn veertien informatie-kaarten te zien die waarschijnlijk deel uitmaken van de interface en je op de hoogte stellen van het weer, je sportprestaties, je agenda-afspraken en pakketjes die bij je worden thuisbezorgd. Daarnaast lijken de kaarten informatie te geven over sportwedsrijden, concerten, restaurants in de buurt en berichten van contactpersonen. Magazine UX, zoals de nieuwe interface mogelijk heet, heet daarmee wat weg van BlinkFeed, het sociale startscherm waarvan HTC zijn smartphones voorziet.

→ Lees het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de Samsung Galaxy S5 prijs

Laatste nieuws over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu