‘Galaxy S5 specs bevestigd: plastic en metalen versie, qhd-scherm en KitKat’

Redactie
13 januari 2014, 17:00
1 min leestijd
‘Galaxy S5 specs bevestigd: plastic en metalen versie, qhd-scherm en KitKat’
Galaxy S5 specs

De Galaxy S5 specs zijn door het doorgaans ingelichte SamMobile bekendgemaakt: de smartphone krijgt een qhd-scherm (waarschijnlijk, 5,25 inch) met een resolutie van 2,560 bij 1,440 pixels, een Exynos 6 of Snapdragon 805-chip (ligt aan het model), 16 megapixel-camera, Android 4.4 KitKat en komt beschikbaar in zowel een metalen als plastic versie. De metalen Galaxy S5 krijgt een prijskaartje van 800 euro, de plastic versie kost 650 euro.

De verwachting is dat de metalen versie een metalen achterkant heeft, samen met metaal aan de zijkant en voorkant. De telefoon zal nog wel plastic bevatten, maar een meer metalen body krijgen. Het blijft echter onduidelijk hoe deze metalen versie gaat heten. De plastic versie wordt de ‘normale opvolger’ van het huidige vlaggenschip, met eenzelfde plastic behuizing. De smartphone wordt in maart aangekondigd en zal in april worden gelanceerd, waarna het toestel in de winkel ligt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 Mini en Galaxy S5 Zoom

Naast de Galaxy S5 lanceert Samsung ook de Galaxy S5 Mini en Galaxy K  Zoom, die beide over een super-amoled-scherm beschikken. De Galaxy S5 ZOOM zou een 4,8 inch-scherm met een qhd-resolutue krijgen, de schermresolutie van de Galaxy S5 Mini is vooralsnog onbekend. Beide smartphones zouden verder op Android 4.4 (KitKat) draaien. Meer informatie is nog niet bekend over de toestellen.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  Samsung Galaxy S5 prijs, wanneer de verkoop start en meer.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy K Zoom
Samsung Galaxy K Zoom

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu