Update voor stille modus Galaxy S5 uitgerold in Nederland

Redactie
27 februari 2015, 12:14
1 min leestijd
Update voor stille modus Galaxy S5 uitgerold in Nederland

De Samsung Galaxy S5 heeft in Nederland een update gekregen die de stille modus in Lollipop weer terugbrengt, nadat veel gebruikers klaagden over het ontbreken van de functie in Android 5.0.

Lees verder na de advertentie.

Regelmatig krijgen we vragen of klachten van Galaxy S5-gebruikers die hun toestel hebben geüpdatet naar Android Lollipop. Eén van de meest gehoorde klachten is het ontbreken van de stille modus in Android 5.0.

De stille modus is in Lollipop vervangen door een nieuw notificatiesysteem dat zich richt op ‘alle meldingen’, ‘persoonlijke meldingen’ en ‘geen meldingen’. Bij laatstgenoemde klinkt er niet eens een alarm, bij ‘persoonlijke meldingen’ kun je het notificatiesysteem naar eigen wens aanpassen.

Galaxy S5 stille modus is terug

Velen vinden het nieuwe notificatiesysteem echter geen verbetering, en willen hun smartphone gewoon op stil kunnen zetten zonder moeilijke stappen te ondernemen. Dat merkt ook Samsung, die een lading kritiek over zich heen heeft gehad. De laatste Lollipop-update met  buildnummer G900FXXU1BOB7 brengt de Galaxy S5 stille modus weer terug.

De firmware-update wordt op dit moment verspreid naar Nederlandse Galaxy S5’s. Door de update kunnen gebruikers weer op de volumeknoppen drukken om de stille modus te activeren, zoals ze bij de vorige Android-versie gewend waren.

→ Lees ook ons artikel over de Galaxy S5 Lollipop update en oplossingen voor mogelijke problemen

Laatste nieuws over de Galaxy S5

Bedankt voor de screenshots @henklbr!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu