‘Samsung Galaxy S5 is stof- en waterbestendig’

Gijs Ettes
19 februari 2014, 10:25
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S5 is stof- en waterbestendig’
Galaxy S5 stof- en waterbestendig

Als we de Koreaanse tak van ZDNet mogen geloven, wordt de Samsung Galaxy S5 stof- en waterbestendig. Voorheen waren alleen de toestellen in de Galaxy Active-lijn van Samsung, waaronder de Galaxy S4 Active, bestand tegen de elementen, maar naar verluidt wordt het aankomende vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant dat ook. ZDNet baseert zich op bronnen die nauw betrokken zijn bij Samsung, maar anoniem willen blijven. Het toestel kan schoongemaakt worden met water en voor korte tijd (mogelijk een half uur) onder water blijven, zonder dat er schade aan de hardware optreedt.

Verder is het vrijwel zeker dat de Galaxy S5, die hoogstwaarschijnlijk op 24 februari wordt onthuld tijdens Samsungs Unpacked-event, is voorzien van een vingerafdrukscanner met een speciale coating. Deze is geïmplementeerd in de homeknop en kan tot acht verschillende vingerafdrukken registreren. Met een veeg met bijvoorbeeld je wijs- of middelvinger kun je met de scanner het toestel ontgrendelen en specifieke apps en beveiligde mappen openen.

Lees verder na de advertentie.

“Aangezien Samsung nog onderdelen moet bestellen voor de Galaxy S5, is het mogelijk dat aanvullende functionaliteiten worden gewijzigd, terwijl de basiskenmerken van de telefoon hetzelfde blijven”, zo geeft een anonieme bron aan in gesprek met ZDNet. “Als ze eind deze maand of begin maart de order plaatsen, is de S5 eind volgende maand op zijn vroegst klaar voor massaproductie.”

De verwachting is dat de S5 rond april zal verschijnen in Nederland en België. Diverse media melden dat het toestel in een plastic en metalen versie beschikbaar komt. De metalen Galaxy S5 zou een prijskaartje van 800 euro krijgen; om de plastic Galaxy S5 te kopen zou je 650 euro moeten neertellen. En een Samsung Galaxy S5 abonnement zal starten vanaf ongeveer €40,-.

Galaxy S5 specificaties

De Galaxy S5 wordt mogelijk voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805-chipset. Het toestel beschikt naar verluidt over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 3200 mAh-accu. Hieronder lees je de laatste berichtgeving omtrent het toestel.

Het laatste Galaxy S5 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu