‘Galaxy S5 wordt kleine upgrade met betere processor en camera’

Galaxy S5 upgradeDe Galaxy S5 lijkt maar een kleine upgrade van de Galaxy S4, het huidige vlaggenschip van Samsung te worden. Dat meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen. Hoewel The New York Times niet bekend staat om zijn uitstekende techjournalistiek, is het doorgaans een zeer professionele en betrouwbare krant. Zo krijgt de smartphone volgens de Amerikaanse krant geen QHD-scherm of vingerafdrukscanner – beide eigenschappen die het meest door consumenten worden bejubeld.

De Galaxy S5 zou wel over een snellere processor en betere camera beschikken, samen met een reeks aan vernieuwingen binnen de software. Onder andere de Knox-beveiligingssoftware wordt van een flinke update voorzien waardoor de Galaxy S5 aantrekkelijker zou moeten worden voor de zakenwereld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy S5 upgrade: waarom niet?

Galaxy S5 batterijEerdere geruchten melden dat de Galaxy S5 wordt voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805-chipset. Het toestel beschikt mogelijk over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 3200 mAh-accu.

Het zou vreemd zijn voor Samsung om maar enkele kleine upgrades uit te voeren, omdat het Zuid-Koreaanse bedrijf – net als vele andere fabrikanten van smartphones – onder druk staan vanwege het verlangen van consumenten naar vernieuwing en innovatie. Het is benieuwd hoe Samsung de Galaxy S5 upgrade, zonder een QHD-scherm of vingerafdrukscanner, aan de consument wil gaan verkopen en tegen welke prijs. Eerdere geruchten spraken over een Galaxy S5 prijs van 650 of 800 euro, afhankelijk van het vermeende plastic of metalen model.

Lees meer over de Galaxy S5

via