Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Galaxy S5 verkoopt slechter dan verwacht’

Redactie
16 juli 2014, 13:02
1 min leestijd
‘Galaxy S5 verkoopt slechter dan verwacht’
Galaxy S5 verkoop

De Galaxy S5 verkoop valt lager uit dan het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht. Dat zegt onderzoeksbedrijf Counterpoint nadat het bedrijf onderzoek heeft gedaan in 35 verschillende markten. Volgens Counterpoint zijn er zo’n 7 miljoen exemplaren van de iPhone 5S verkocht en maar 5 miljoen van de Galaxy S5. Een jaar eerder was het aantal verkopen van beide toestellen gelijk met zo’n 7 miljoen exemplaren.

Eerder bleek al dat de Samsung winst lager is dan het bedrijf verwacht. Zo stelde Samsung zijn verwachtingen bij naar beneden bij omdat “de groei van de smartphonemakt afneemt”.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 verkoop

Galaxy S5 kopen

Eerder zei Samsung dat de Galaxy S5 beter zou verkopen dan de Galaxy S4. Die belofte lijkt niet helemaal te kloppen, als we het onderzoek van Counterpoint mogen geloven. Het onderzoeksbedrijf verwacht dat verkopen van het vlaggenschip van Samsung de afgelopen maanden vrij vlak zijn gebleven en geen piek kennen.

Overigens staat Samsung met vijf toestellen stevig in de top tien van best verkochte smartphones. Naast de Galaxy S5 komen ook de Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, Galaxy Grand 2 en Galaxy Note 3 in de top tien voor. Deze top tien is eveneens door Counterpoint opgesteld.

Ons uitgebreide oordeel over het huidige vlaggenschip van Samsung lees je in de Galaxy S5 review. Daarin belichten we onder andere het design, het scherm, de hardware en de accuduur van de smartphone. Geen zin in veel tekst? Check dan de videoreview hieronder:

→ Tip: check ook onze Galaxy S5 vs iPhone 6 vergelijking!

Samsung Galaxy S5 kopen

Wil je de Galaxy S5 kopen, bekijk  dan hieronder de beste aanbiedingen in combinatie met een abonnement. De S5 is ook los verkrijgbaar voor circa 650 euro.

Het laatste Galaxy S5 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu