Samsung verkoopt in één maand 11 miljoen Galaxy S5’s

Gijs Ettes
15 mei 2014, 8:48
1 min leestijd
Samsung verkoopt in één maand 11 miljoen Galaxy S5’s
Galaxy S5 verkoopcijfers

De Galaxy S5 verkoopcijfers lijken in lijn te zijn met de ambities van Samsung: het bedrijf verkocht in iets meer dan een maand 11 miljoen exemplaren van het nieuwe vlaggenschip, aldus CEO J.K. Shin in gesprek met The Wallstreet Journal. Volgens de Samsung-topman doet de Galaxy S5 het tien procent beter dan zijn voorganger, ondanks dat die telefoon in 155 landen tegelijkertijd werd gelanceerd tegenover de 150 van de S5.

Volgens Shin dragen de Galaxy S5 verkoopcijfers bij aan een sterk tweede kwartaal voor Samsung. De verwachting is dat het bedrijf meer marktaandeel en hogere marges zal behalen dankzij het succes van de smartphone. Vooral bij onze Oosterburen en in de VS en Australië doet het toestel het goed. Een fijn gegeven voor Samsung, aangezien het bedrijf in het eerste kwartaal het marktaandeel en de winst zag afnemen.

Lees verder na de advertentie.

Sinds 11 april kun je de Galaxy S5 kopen in Nederland en België. De smartphone  heeft een 5,1 inch-scherm met een 1080p-resolutie, een 2,5GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslagruimte en een 16 megapixel-camera waarmee video`s in 4K kunnen worden geschoten.

Daarnaast is hij stof- en waterbestendig, voorzien van een veilige vingerafdrukscanner om het toestel te ontgrendelen en een hartslagmeter, waarmee je je fysieke gesteldheid in kaart brengt. Deze werkt samen met de S Health-app, waarmee je ook je sportactiviteiten kunt tracken.

De beste Galaxy S5 aanbiedingen

De adviesprijs van de Galaxy S5 bedraagt 699 euro, al is het toestel los inmiddels voor minder geld te vinden. In combinatie met een abonnement krijg je de S5  in de meeste gevallen gratis. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen in één overzicht gezet, of bekijk alle Samsung Galaxy S5 abonnementen in onze prijsvergelijker.

Het laatste nieuws over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu