De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy S5 verwachtingen: 6 features die we willen zien

Gijs Ettes
29 november 2013, 15:30
4 min leestijd
Galaxy S5 verwachtingen: 6 features die we willen zien
Galaxy S5 verwachtingen

De Galaxy S4 was de meest succesvolle en snelst verkopende smartphone tot op heden en natuurlijk wil Samsung zichzelf overtreffen met zijn aankomende vlaggenschip, de Galaxy S5.

Lees verder na de advertentie.

Officieel is er nog weinig bekend over de S5, anders dat dan het toestel waarschijnlijk beschikt over een verbeterde 16-megapixel-camera. Ook gaan geruchten dat de telefoon zal zijn voorzien van een 64-bit Exynos-processor en 4GB aan werkgeheugen.

Om het succes van de Galaxy S4 te evenaren, moet Samsung echter van goeden huize komen, temeer omdat de smartphonemarkt steeds verzadigder raakt. In dit artikel zetten we daarom onze Galaxy S5 verwachtingen op een rijtje. Volgens ons moet het nieuwe Samsung-toestel tenminste beschikken over deze zes (onderscheidende) features om bij de verschijning rond maart volgend jaar potten te kunnen breken.

1. Flexibel of gebogen scherm

Galaxy S5 verwachtingen

Met de Galaxy Round bewijst Samsung dat het in staat is om, zij het op kleine schaal, smartphones met gebogen scherm te produceren. Dit maakt het toestel zowel ergonomisch als stevig. Dankzij een technologie genaamd Roll Effect is het op de Galaxy Round daarnaast mogelijk meldingen te checken door de telefoon te kantelen.

Verder is het 5,7 inch-scherm gemaakt van kunststof en daardoor stukken robuuster dan de schermen op eerdere Galaxy-telefoons. We zouden graag zien dat Samsung de Galaxy S5 ook met een dergelijk scherm uitrust en tegelijkertijd meer handige functies implementeert om er optimaal gebruik van te maken.

2. Hogere schermresolutie

Samsung is in 2014 van plan op grote schaal amoled-schermen te produceren met een resolutie van 560 ppi, wat bij een 5 inch-scherm neerkomt op 2560 x 1440 pixels. De elektronicafabrikant heeft nog niet bevestigd dat de Galaxy S5 ook een dergelijk scherm krijgt, maar het moet raar lopen als dit niet het geval is. Zeker als je nagaat dat Samsung constant probeert Apple de loef af te steken voor wat betreft smartphoneschermen.

3. Stevig unibody design

Galaxy S5 verwachtingen design

De meeste klachten met betrekking tot high-end Galaxy-telefoons hebben te maken met de behuizing van plastic. De meeste toestellen overleven daardoor een val van anderhalve meter niet. Samsung is zich hiervan bewust en onderzoekt naar verluidt mogelijkheden om de Galaxy S5 steviger te maken.

Een manier om dit te doen, is door de S5 te voorzien van een unibody-behuizing van metaal of aluminium. Bij de HTC One zorgt zo’n ontwerp weliswaar voor een hoger gewicht, maar het toestel is stukken beter bestand tegen vallen. Samsung zou echter ook kunnen kiezen voor de combinatie van plastic en kunstleer, zoals dat bij de Galaxy Note 3 het geval is.

4. Een ingebouwde irisscanner

In steeds meer moderne smartphones zien we vingerafdrukscanners opduiken, die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om het toestel te vergrendelen. Samsung zou kunnen meegaan in deze trend, maar veel slimmer (en bovendien veiliger) is het om de Galaxy S5 uit te rusten met een irisscanner.

De fabrikant bezit al een patent om een irisscanner op een goedkope en compacte manier te implementeren. We hopen dat de S5 het eerste toestel is met deze extra beveiligingsfunctie.

5. De terugkeer van de fm-radio

Samsung zal met een ingebouwde fm-radio niet meer Galaxy-telefoons verkopen, maar veel gebruikers waren teleurgesteld toen de Galaxy S4 geen mogelijkheid bood om naar de radio te luisteren. De fabrikant geeft hiervoor als reden dat steeds meer van zijn klanten gebruikmaken van streamingdiensten zoals Spotify. Er zijn echter zat Android-gebruikers die graag naar de radio luisteren wanneer ze bijvoorbeeld naar hun werk reizen.

6. Een verbeterde camera

Samsung Galaxy Camera

We zouden graag willen dat de Galaxy S5 net zo’n goede plaatjes schiet als de Galaxy S4 Zoom, maar laatstgenoemde is door de grote optische zoomlens een stuk minder slank dan de gemiddelde Galaxy-telefoon.

Dat neemt niet weg dat we verwachten dat de camera in de S5 verbeterd wordt; het toestel beschikt waarschijnlijk over veel krachtigere hardware. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn om foto’s en video’s in hd te schieten zonder al teveel compressie. Fotograferen in het ongecomprimeerde RAW wordt op korte termijn standaard in Android en we vinden dat dat bij de Galaxy S5 niet anders zou moeten zijn.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  Samsung Galaxy S5 prijs, wanneer de verkoop start en meer.

Lees meer over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu