De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Galaxy S5 herkent vingerafdruk door swipen op scherm’

Redactie
5 februari 2014, 13:14
1 min leestijd
‘Galaxy S5 herkent vingerafdruk door swipen op scherm’
Galaxy S5 vingerafdrukscanner

Het lijkt erop dat je de Galaxy S5 binnenkort middels een swipe op het scherm je vingerafdruk kan herkennen en vervolgens het toestel kan ontgrendelen. Daarmee zit de sensor van Galaxy S5 vingerafdrukscanner in het scherm geïmplementeerd. Volgens het doorgaans betrouwbare ETnews zou de Zuid-Koreaanse fabrikant de sensor in zijn eigen fabrieken hebben ontwikkeld.

Omdat de sensor onder het scherm zit, zou de gebruiker een relatief groot oppervlakte hebben om over te swipen. De sensor herkent de vingerafdruk waarna het toestel wordt ontgrendeld. Bij de iPhone 5S is het noodzakelijk om de vinger voor enige tijd op de homeknop te houden waarna het toestel ontgrendelt.

Een dergelijke vingerafdrukscanner klinkt best interessant: immers ontgrendel je een smartphone altijd al met een swipe-beweging. Als het toestel tijdens die beweging ook nog eens je vingerafdrukscanner zou kunnen herkennen, lijkt dit een vrij ideale oplossing om je smartphone goed en simpel te vergrendelen en ontgrendelen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5: wat nog meer?

Galaxy S5 camera

Naar verwachting is de Galaxy S5 voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805-chipset. Het toestel beschikt mogelijk over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 3200 mAh-accu.

Veel media melden dat de Galaxy S5 in een plastic en metalen versie beschikbaar komt. De metalen Galaxy S5 zou een prijskaartje van 800 euro krijgen, de plastic Galaxy S5 kopen gaat waarschijnlijk 650 euro kosten. Samsung zou zijn nieuwe vlaggenschip eind februari tijdens de Mobile World Congress presenteren, waarna het toestel in maart of april beschikbaar komt.

Laatste nieuws over de Galaxy S5

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu