‘Vingerafdrukscanner van Galaxy S5 is geïmplementeerd in homeknop’

Gijs Ettes
18 februari 2014, 7:41
2 min leestijd
‘Vingerafdrukscanner van Galaxy S5 is geïmplementeerd in homeknop’
galaxy s5 render

Samsung-blog Sammobile beweert dat de Galaxy S5 vingerafdrukscanner is geïmplementeerd in homeknop. Daarmee zou de scanner meer lijken op Apples Touch ID, dan op de scanner die is te vinden aan de achterzijde van bijvoorbeeld de HTC One Max. De Galaxy S5 maakt tevens nog steeds gebruik van de capacitieve terug- en optieknop die naast de homeknop te vinden zijn, in plaats van touchknoppen op het scherm. Door een veegbeweging over de homeknop te maken, kun je in totaal acht verschillende vingertoppen scanner. Dat kan alleen op een rustige manier en met droge vingers.

Samsung zou Samsung niet zijn als het bedrijf geen handige features had gekoppeld aan de Galaxy S5 vingerafdrukscanner. Sammobile betoogt dat je specifieke acties kunt toewijzen aan elke vingerafdruk. Er moet minstens eentje worden gebruikt om je toestel te ontgrendelen, maar de andere zeven kunnen worden ingezet voor het snel starten van apps.

Lees verder na de advertentie.

De functies van de Galaxy S5 vingerafdrukscanner

Verder is er een nieuwe persoonlijke map en een privémodus toegevoegd, waar je persoonlijke apps, widgets en andere content kunt wegstoppen die alleen met jouw vingerafdruk zijn te benaderen. Daarnaast is het mogelijk om een pincode of patroon te gebruiken om de persoonlijke functies te gebruiken. Een andere leuke feature is dat je vingerafdruk real-time wordt getoond op het display van de Galaxy S5 wanneer je met je vinger over de homeknop veegt.

Gisteren maakten we kennis met het mogelijke design van het aankomende toestel dankzij een Galaxy S5 render en het ziet ernaar uit dat de onthulling van de telefoon niet lang meer op zich laat wachten. De kans is groot dat Samsung tijdens een Unpacked-evenement op het Mobile World Congress in Barcelona de Galaxy S5 voor het eerst aan de pers toont. Een internationale release zal daarna snel volgen.

Galaxy S5 specificaties

De S5 wordt mogelijk voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805-chipset. Het toestel beschikt naar verluidt over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 3200 mAh-accu.

Veel media melden dat de Galaxy S5 in een plastic en metalen versie beschikbaar komt. De metalen Galaxy S5 zou een prijskaartje van 800 euro krijgen; om de plastic Galaxy S5 te kopen zou je 650 euro moeten neertellen. Hieronder lees je de laatste berichtgeving omtrent het toestel.

Het laatste Galaxy S5 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu